Már csak a Stuttgart érdekli

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.10.15. 22:30
Címkék
Hosszú ideig szinte elképzelhetetlen volt, hogy Matthias Sammer elhagyja a Borussia Dortmundot, úgy tűnt, egy életre összekötötte vele az életét. Játékosként 1993-ban került a sárga-feketékhez, akikkel német bajnoki címeket, Bajnokok Ligáját és Világkupát nyert, majd edzőként salátástálhoz segítette őket. Összesen 229 mérkőzésen szolgálta a BVB-t (eggyel kevesebbszer ült a kispadon, mint játszott a pályán), mielőtt a nyáron áttette volna a székhelyét Stuttgartba, amelynek kispadján ma premierre készül: edzőként először kell szembenéznie volt csapatával.
Felix Magath örökét vette át egykori csapatánál (ne feledjük, Sammernek 1992-ben a VfB-vel is összejött egy bajnoki arany!), ami nem volt éppen kis teher. Magath rövid idő alatt legalábbis megalapozta a saját szobrát Stuttgartban, kiesőjelöltből bajnokaspiránst és BL-résztvevőt faragott, csakhogy nem tudott ellenállni a Bayern München névre keresztelt kísértésnek, és a nyáron váltott. Sammer pedig jött, látott - és eddig győzött. A Stuttgart pillanatnyilag a második a tabellán, egyedül veretlen a mezőnyben, 15 szerzett és öt kapott gólja egyaránt a legjobb mutató a ligában (az előbbi holtversenyben), augusztus 28. óta még csak meg sem rezdült a hálója. Aligha bánja bárki is a váltást Stuttgartban.

Matthias Sammer nem érzelgôsködik, ôt most nem a múlt, kizárólag a Stuttgart helyezése érdekli
Matthias Sammer nem érzelgôsködik, ôt most nem a múlt, kizárólag a Stuttgart helyezése érdekli
Matthias Sammer nem érzelgôsködik, ôt most nem a múlt, kizárólag a Stuttgart helyezése érdekli
Dortmundban már inkább… Mert bár a játékosok megkapták az igényelt sokkal nagyobb szabadságot, a meccsek után egy, de inkább két nap szabadságot, a folyamatosan labdás edzéseket, az erdei futások szinte teljes lenullázását, az eredmények mégsem akarnak jönni. A holland tréner, Bert van Marwijk irányításával egyelőre csak a kilencedik a társulat, mindössze egy győzelme van (igaz, veresége is csak egy), a hátránya pedig már most kilenc pont szombati riválisával szemben.
Ha Sammeren múlik, szombat kora este már 12 pont lesz a differencia. "A Borussiához szép emlékek fűznek, de az már a múlt, most a Stuttgart számít, és ennél többet nem is szeretnék hozzátenni ehhez a kérdéshez - mondta a meccs esetleges pikantériájára vonatkozó kérdésre 1996 aranylabdása. - Semmit sem ér, ha néhány apróságot félreértelmeznek, és nem az sül ki belőle, amit én mondani szerettem volna. Nem kell mindig elefántot csinálni a bolhából. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tudom, mi zajlik Dortmundban, ugyanis nem élek légüres térben. Az biztos, hogy a BVB jobb annál, mint ami esetleg a jelenlegi pozíciójából következne, ezért csak jó teljesítménnyel tudjuk megverni. De remélem, megértik, hogy én most a Stuttgart edzője vagyok, és elsősorban annak örülök, hogy ennek a csapatnak megy jól. De ez sem számít majd később, a munkát csakis a végeredmény minősíti. Most köztes szakaszban vagyunk, és azt nem jegyzik majd a végén, hogy a Stuttgart hét forduló után hányadik helyen állt." ---- H ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik