Doll-lal elindult a Hamburg

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.10.23. 22:21
Címkék
Túlzás lenne azt állítani, hogy a kupahét befolyásolta volna az élcsapatok teljesítményét, hiszen a három BL-résztvevő együttes összesen hét ponttal gazdagodott szombaton: a sérült Lisztes Krisztiánt még mindig nélkülöző Werder Bremen otthon a Nürnberget, a Bayern München idegenben a Hansa Rostockot verte meg, míg a Bayer Leverkusen döntetlent ért el a Kaiserslautern otthonában. Rangadók híján a játéknap fókuszában a Dortmund-Hamburg összecsapás állt, a vendégcsapat kispadján ugyanis ezen a meccsen debütált Thomas Doll.

Émile Mpenza (balra) és Jarolim szerezte a Hamburg góljait
Émile Mpenza (balra) és Jarolim szerezte a Hamburg góljait
Émile Mpenza (balra) és Jarolim szerezte a Hamburg góljait
A volt válogatott középpályás a statisztika alapján minimum egy pontra számíthatott, miután a Hamburg-edző legutóbb 1992 márciusában veszítette el a bemutatkozó meccsét (Egon Coordes 2-0-ra kikapott a Bayerntől), azóta Benno Möhlmann, Felix Magath, Frank Pagelsdorf és Klaus Toppmöller döntetlennel, Kurt Jara pedig győzelemmel nyitott az északiaknál. Igaz, közülük csak Möhlmann kezdett idegenben, a többiek odahaza estek át a tűzkeresztségen, míg Dollnak most a Westfalen-stadion 78 ezer fanatikus drukkere előtt kellett dirigálnia övéit.
A fantasztikus kulissza sem rettentette meg azonban a hamburgiakat, akik már a kilencedik percben jelezték, a három pontért jöttek a Ruhr-vidékre. Barbarez ugratta ki a lesgyanús helyzetből (de nem abból!) induló Émile Mpenzát, akinek nem okozott gondot a hálóba továbbítani. A visszafogottan teljesítő BVB a második félidőre legalább helyzeteket dolgozott ki, de a befejezésekkel nem volt szerencséje, szemben Jarolimmal, aki a 70. percben Fortunát is az oldalán tudhatta, midőn másodszor is mattolta Weidenfellert.
"Nekem, a csapatnak és a klubnak is egyfajta újrakezdés volt ez az este" - mondta a lefújást követően Doll, akit a hét elején neveztek ki Klaus Toppmöller utódának. Könnyen lehet, hogy hamarosan a Borussia is kénytelen lesz új edző után nézni, pláne úgy, hogy a még hivatalban lévő Bert van Marwijk kijelentette, senkinek se legyenek illúziói, a Dortmund mostantól a kiesés ellen küzd. A szurkolók mindenesetre kiadós tüntetéssel zárták az estét.

A Dortmund bajnoki reményei egyre inkább úgy elszállnak, mint Sebastian Kehl (jobbra) a Westfalen-stadionban
A Dortmund bajnoki reményei egyre inkább úgy elszállnak, mint Sebastian Kehl (jobbra) a Westfalen-stadionban
A Dortmund bajnoki reményei egyre inkább úgy elszállnak, mint Sebastian Kehl (jobbra) a Westfalen-stadionban
Eközben az olyan csapatok, mint például a Wolfsburg, a bajnoki címre hajtanak. A "farkasok" ezúttal az UEFA-kupából az első fordulóban kihulló VfL Bochumnak adtak leckét - mindössze egy félidő alatt. Thiam fejese adta meg a délután alaphangját, majd jött az argentin minizseni, Andrés D’Alessandro, aki előbb részt vállalt Klimowicz találatából (a gólpassz Brdaricot illeti), majd maga is betalált a látogatók hálójába. "Ez olyan foci volt, amilyet a szurkolóink is látni szeretnének" - lelkendezett a lefújás után Erik Gerets, a Wolfsburg vezetőedzője. A belga tréner csapata legalább 24 órára visszatért a tabella tetejére, és ott is marad, ha a VfB Stuttgart kikap Freiburgban.
A Bayern München és a Werder Bremen a közelmúlt botladozásait követően ismét tudatta, ott akar lenni a végelszámolásnál. A Bayern a 82. percig azt csinálta, amit az utóbbi időben a bajnokságban szokott - semmit… -, majd a becserélt Mehmet Scholl a kezébe vette a karmesteri pálcát, és egy gólpasszal (beadását Willy Sagnol fejelte a hálóba), majd egy góllal (éles szögből lőtt a rostocki kapuba) eldöntötte a találkozó sorsát. A Werder a Nürnberg ellen rendezett gálaelőadást, a 4-1-es végeredmény nem is feltétlenül tükrözi a két csapat közötti tényleges különbséget. A zöld-fehérek "Schollját" Johan Micoud-nak hívták, a francia előbb Klasnic fejére varázsolt egy labdát szögletből, majd Kloséval adott elő olyan kényszerítőzést, amely nyugodtan helyet kaphatna a jobb oktatófilmekben.
Végül pedig szóljunk a Hertháról, amelynek előretörését az Arminia Bielefeld megállította. A Dárdai Pált a kispadon "jegelő" berliniek optimistán várhatták a meccset, hiszen 1992 óta nem kaptak ki Bielefeldben, csakhogy most egy Vata, Buckley összjáték megpecsételte a sorsukat. A néhány fordulóval ezelőtt még "atombiztos" kiesőjelölt Arminia jelenleg a hetedik a táblázaton. ---- B ---- 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik