A villámrajt sem segített

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.11.21. 21:41
Címkék
"Ha nyerünk Hamburgban, talán tényleg bajnokok lehetünk."Ez a mondat Erik Gerets, a Wolfsburg vezetőedzője szájából hangzott el a hét közepén. A belga szakember ekkor beszélt először az aranyéremről nyíltan, és ha hinni lehet a szavainak, alighanem utoljára. A "farkasok" ugyanis simán kikaptak a HSV-tól, azaz a geretsi logika szerint nem nyerik meg a salátástálat. Ráadásul még az első helyet sem szerezték vissza, a pole pozíció a másfél év után ismét ilyen magasságban járó Bayern Münchené maradt.
A sima hazai siker annak ellenére helytálló, hogy wolfsburgi szemszögből nézve álomszerűen indult a találkozó, Brdaric már a 16. másodpercben (idénycsúcs!) megszerezte a vezetést a vendégeknek. Csakhogy a Thomas Doll irányításával elsőrangúan szereplő, lassan a nemzetközi kupaindulást érő helyekről álmodó Hamburgot ez sem kedvetlenítette el, és még az első félidőben bedarálta riválisát. Kisebb-nagyobb kihagyott helyzeteket (Barbarez öt méterről vajon hogyan tudott az üres kapu mellé fejelni?!) követően a 40. percben Van Buyten legurított szabadrúgásból egyenlített, majd a bosnyák csatár, feledtetve korábbi bakiját, röviddel a sípszó előtt már a hazaiakat juttatta előnyhöz.

Barbarez (fehérben) az elsô félidô végén kilépett a wolfsburgi védôk árnyékából, és megszerezte a vezetést a Hamburgnak
Barbarez (fehérben) az elsô félidô végén kilépett a wolfsburgi védôk árnyékából, és megszerezte a vezetést a Hamburgnak
Barbarez (fehérben) az elsô félidô végén kilépett a wolfsburgi védôk árnyékából, és megszerezte a vezetést a Hamburgnak
A második játékrészben állandósult a HSV fölénye, ráadásul Quirogát kiállították a Wolfsburgból, így nem az volt a kérdés, megmarad-e az egygólos előny, hanem az, tudja-e növelni a különbséget a jól játszó hazai együttes. Végül tudta, a csereként beálló Romeo közelről bepasszolt labdáját követően alakult ki a 3-1-es végeredmény. Az argentin csatár egy hete, Rostockban szerezte meg első gólját ebben az idényben, és ahogyan ő fogalmazott, "vért ivott, és kedvet kapott a folytatáshoz". Tartotta a szavát.
A nap másik mérkőzésén a Hannover hajszál híján újabb figyelemre méltó eredményt produkált, ha a szokásos gólját (középpályás létére már tizenegynél jár ebben az idényben) megszerző nürnbergi Mintál nem talál be, Ewald Lienen gárdája három pontra megközelítette volna az éllovas (!) Bayern Münchent.

Tv: a Sport1 21.30-tól sugározza a forduló összefoglalóját
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik