Babos: Még nem vagyunk bajnokesélyes csapat

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.11.21. 21:21
Címkék
Újabb lépést tett a bajnoki cím felé a PSV, amely nem is elsősorban a Vitesse elleni győzelme (ez kötelező diadal volt), hanem a Feyenoord Groningen elleni hazai veresége miatt lehet elégedett a fordulóval.
Huysegems szerezte az AZ Alkmaar harmadik gólját
Huysegems szerezte az AZ Alkmaar harmadik gólját
Huysegems szerezte az AZ Alkmaar harmadik gólját
Huysegems szerezte az AZ Alkmaar harmadik gólját
Huysegems szerezte az AZ Alkmaar harmadik gólját
Huysegems szerezte az AZ Alkmaar harmadik gólját
A Fehér Csaba nélkül kiálló eindhoveniek ezzel kilenc pontra növelték előnyüket a rotterdamiakkal szemben, az Ajax előtt pedig már eddig is tízzel mentek.
A PSV első számú vetélytársa jelenleg az AZ, amely a második fordulóban éppen a Philips-stadionban elszenvedett 5-1-es veresége óta nem kapott ki, viszont kilencszer begyűjtötte a három pontot, a legutóbbi hat, rendre megnyert meccsén pedig húsz gólt szerzett (egyszer sem adta alább háromnál), kettő ellenében. Az alkmaariak ezúttal az RKC Waalwijket végezték ki 3-0-ra, úgy, hogy a vendégeknek egy pillanatig sem volt esélyük a találkozón.
Rotterdamban is vendégsiker született, és a Groningen diadalát nyugodtan a játéknap meglepetésének nevezhetjük. A kiscsapat Nevland révén kétszer is megadásra késztette Babos Gábort, a Feyenoord egyesét, miközben a hazaiak csak egyszer - Dirk Kuyt révén - voltak eredményesek.
"Mindenki nagyon rosszul játszott, sajnos realistáknak kell lennünk, és el kell ismernünk, még nem vagyunk bajnokesélyes csapat. Egyelőre legalábbis nem - hangzott Babos önkritikus értékelése. - Az első gól előtt tizenhat méterről lőttek kapura, a labdát még kiütöttem, de a kipattanóra sajnos nem a védőink érkeztek. A második találat meg majdnem öngól volt, hiszen két védőnk csúszott össze, mielőtt a groningeni támadó beköszönt. De az ilyen meccseken jönnek mindig a peches gólok… Nem akarom szépíteni a valóságot, ez csúnya, megmagyarázhatatlan vereség volt. Mindenkinek a tükörbe kell néznie, és le kell vonnia a szükséges tanulságot."
Másik két hollandiai légiósunknak több sikerélményben volt része: a kezdőként 70 percet játszó Bodor Boldizsár, illetve a félidőben beálló Bodnár László együttese, a Roda JC 1-1-et játszott odahaza az ADO Den Haaggal.

HOLLAND CASINO EREDIVISIE
13. forduló: Roda JC-ADO Den Haag 1-1 (Sergio 86., ill. Den Ouden 40.), De Graafschap-Ajax 0-5 (Escudé 47., 65., Rosales 53., Babel 67., Galásek 72.), RBC Roosendaal-Heerenveen 1-3 (De Graaf 16., ill. Hestad 28., 49., Huntelaar 54.), AZ-RKC Waalwijk 3-0 (Landzaat 16., Van Galen 50., Huysegems 90.), Vitesse-PSV 0-2 (Sibon 56., Beasley 90.), Den Bosch-NEC 0-0, Twente-Utrecht 0-1 (Tanghe 37.), Feyenoord-Groningen 1-2 (Kuyt 38., ill. Nevland 23., 71.), Willem II-NAC Breda 0-1 (Mendes 27.)
Az élcsoport: 1. PSV 35 pont, 2. AZ 30, 3. Feyenoord 26, 4. Ajax 25, 5. Heerenveen 23, 6. Utrecht 21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik