Olasz döntő? Hol van az már!

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.11.24. 21:14
Címkék
Az olasz csapatok valamikor abszolút hódítóként szerepeltek az UEFA-kupában, hiszen a kilencvenes években gyakorlatilag nem lehetett döntőt rendezni itáliai gárda nélkül, és az sem volt ritka, hogy a Serie A két képviselője nézzen egymással farkasszemet az akkor még harmadik számú európai klubtrófea fináléjában.
Ehhez képest mostanában már a sorozat hajrájában sem nagyon találkozunk olasz csapatokkal, és ebben az idényben is nehéz elképzelni, hogy valamelyikük eljusson a döntőig. Az Udinese már korábban kiesett, míg a Lazio és a Parma eljutott ugyan a csoportkörig, de ott enyhén szólva sem feszülnek meg a győzelemért.
A Lazio az E jelű csoportban az ellenállhatatlannak nem mondható Villarreal ellen hazai pályán 1-1-gyel kezdett, majd a második fordulóban 2-0-ra kikapott idegenben a Middlesbrough-tól. A Parma a B-csoportban az Athletic Bilbao elleni 2-0-s vereséggel nyitott, amelyet a Steaua Bucuresti elleni 1-0-s siker követett.

César és a többi Lazio-játékos elhallgattatná az olasz csapatok hozzáállását bíráló szurkolókat
César és a többi Lazio-játékos elhallgattatná az olasz csapatok hozzáállását bíráló szurkolókat
César és a többi Lazio-játékos elhallgattatná az olasz csapatok hozzáállását bíráló szurkolókat
Csütörtökön a Lazio a Partizant fogadja, a Parma pedig a Standard Liége vendége lesz, és bár mindkét olasz szakvezető elszántnak tűnik, a valóságban mindketten elsősorban a bajnokságra összpontosítanak: az ötvenszázalékos teljesítménnyel álló római klubnak ki kellene kecmeregnie a középmezőny sárdagasztásából, míg a Parma ide szeretne eljutni, hiszen pillanatnyilag a kiesőjelöltek közé tartozik, mivel 18. a bajnoki táblázaton.
Silvio Baldini, a Parma mestere a következőt nyilatkozta a csütörtöki mérkőzés előtt: "A játékosaimon érzem, hogy feledtetni akarják az eddigi gyengébb eredményeinket, és nyerni akarnak Belgiumban. Biztos vagyok benne, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd, még akkor is, ha az ellenfél soraiban Rapaic és Sergio Conceicao személyében két olyan játékos is pályára léphet, aki jól ismeri az olasz labdarúgást, sőt, utóbbi a Parmában is futballozott." A mester szavainak némiképp ellentmond, hogy nem vitte el magával Freyt és Morfeót, azaz két alapembert, ugyanakkor több olyan labdarúgó is tagja a keretnek, aki mostanában épült fel súlyosabb sérülésből, például Cardone és Maccarone.
Ami a Laziót illeti, Mimmo Caso szakvezető nem számíthat a sérült Giannicheddára, Zaurira és Sivigliára, azaz elsősorban a védelemben és a középpályán vannak gondjai, különösen, ha idevesszük, hogy a szeptemberben igazolt argentin légiósok sem szerepelhetnek a csapatban. Ezen a ponton a Lazio védelmében helyet kap Paolo Negro, aki szerződéshosszabbítása miatt összeveszett a klubvezetőkkel, valamint a fáradt Fernando Couto és a sérüléséből éppen hogy felépült brazil César.
Elöl Simone Inzaghi vagy a macedón Pandev kerülhet a kezdőcsapatba, de az is elképzelhető, hogy mindketten bizonyíthatnak.
Jellemző a Lazio hozzáállására, hogy Rómában szinte senki sem foglalkozik a csütörtöki meccsel, mindenkit az érdekel, hogy meg lehet-e rendezni este 20.30-as kezdéssel a január 6-i városi derbit, vagy pedig biztonsági okokból délután háromkor kell megtartani a meccset.
A fentiek alapján ne tegyenek nagy összeget arra, hogy május 18-án Lisszabonban a Lazio és a Parma játssza majd az UEFA-kupa döntőjét.

Távkapcsolóval a kézben
Sport1: Schalke-Ferencváros (18.15, élő); Eurosport: összefoglaló (23.00); RAITRE: Lazio-Partizan (21.00, élő); SAT1: Heerenveen-VfB Stuttgart (21.30, élő); ZDF: Schalke-Ferencváros (18.15, élő)

Szabics győzelmet vár

Jóllehet a VfB Stuttgartnak a hátralévő két mérkőzésén már csak egy pontot kell szereznie, Szabics Imre szerint a csapat egyértelműen győzelemre játszik majd Heerenveenben.
"Mindent meccset meg akarunk nyerni, és bár nem ismerem az ellenfelet, Sammer edző biztosan elmondja, milyen játékerőt képvisel és hogyan lehet megverni - fejtegette a kezdőcsapatba kerülésért Kuranyival és Cacauval harcoló magyar támadó. - A bajnokságban legutóbb nyertünk a Mönchengladbach ellen, sikerélménnyel a hátunk mögött pedig biztosan könnyebb lesz futballozni. Már hozzászokhattunk a sorozatterheléshez, talán ez jobb is a játékosoknak, mert nem kell állandóan az edzéseken bizonyítani, hanem lehet a mérkőzésekre összpontosítani."

Szavazás

Mit vár az FTC Schalke elleni UEFA-kupa mérkőzésétől?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik