Az MU volt kevésbé tartalékos a Ligakupában

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.12.02. 22:53
Címkék
A Liverpool a Fülöp Mártont a kispadon tartó Tottenhamen kerekedett fölül, és jó úton jár a nyolcadik Ligakupa-sikere felé vezető úton.
A francia támadók jegyében telt a Ligakupa két szerdai negyeddöntője, hiszen a Manchester Unitedet David Bellion, a Liverpoolt pedig Florent Sinama-Pongolle vitte be az elődöntőbe. Előbbi győztes gólt szerzett az Arsenal ellen, az utóbbi pedig előbb egyenlített a Tottenham ellen a hosszabbításban, majd a tizenegyespárbajban az övé volt a mindent eldöntő lövés.

Bellion a meccs elején döntött
Bellion a meccs elején döntött
Bellion a meccs elején döntött
A Howard - Phil Neville, Brown, O’Shea, Fortune, Eagles (Rossi, 79.), Djemba-Djemba, Miller, Richardson, Kléberson (Jones, 79.), Bellion, illetve az Almunia - Hoyte, Senderos, Djourou, Clichy (Karbassiyoon, 81.), Pennant, Flamini, Larsson (Cregg, 72.), Owusu-Abeyie, Lupoli (Smith, 68.), Van Persie összeállítást látva nehéz eldönteni, hogy Sir Alex Ferguson, az MU vagy Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere tartalékolt-e jobban a Ligakupa negyeddöntőjében.
Az viszont az eredmény ismeretében egyértelmű, hogy Sir Alex sáfárkodott hatékonyabban az erőivel, hiszen az ő csapata nyerte meg 1-0-ra a találkozót. Igaz, ennek kiderítésére - legalábbis utólag mondva - elég lett volna húsz másodperc is, hiszen David Bellionnak mindössze ennyi időre volt szüksége, hogy bevegye a gólnál az "egy" kapusához, Jens Lehmannhoz méltó szerencsétlenkedést bemutató Almunia hálóját.
"A tapasztalatlanságunknak estünk áldozatául az elején, még nem voltunk igazán felkészülve, amikor már egy nulla állt az eredményjelzőn - mondta Wenger, aki hat tinédzsert és további négy, 22 éven aluli játékost vetett be a kezdőcsapatban. - Azt hiszem, összességében jól játszottunk. Nagyon-nagyon fiatal együttessel álltunk ki, de így is voltak nagyszerű játékosaink a pályán. A vereség miatt ugyan csalódott vagyok, de az ifjak teljesítménye nagyon jó hír a klub számára."
A Ligakupa volt a második olyan sorozat, amelyben az MU borsot tört az Arsenal orra alá, korábban a bajnokságban a "vörös ördögök" szakították meg a londoniak 49 meccses veretlenségi sorozatát. Az újabb győzelem jutalma az elődöntő - a Chelsea ellen.
Eközben a másik ágon egy másik óriásra, a Liverpoolra papíron könnyebb feladat, a másodosztályú Watford vár. A "vörösök" a Fülöp Mártont a kispadon tartó Tottenhamen kerekedtek fölül, és jó úton járnak a nyolcadik Ligakupa-sikerük felé vezető úton. Csak még két akadály áll előttük.

Angol Ligakupa
Negyeddöntő
Szerda esti mérkőzések: Tottenham-Liverpool 1-1 (Defoe 108., ill. Sinama Pongolle 117. - 11-esből) - 11-esekkel 3-4, Manchester United-Arsenal 1-0 (Bellion 1.)
Az elődöntő (január 12., 26.) párosítása: Chelsea-Manchester United, Liverpool-Watford
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik