A Bayern az őszi bajnok

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.12.11. 22:44
Címkék
A november legjobb Bayern-játékosának megválasztott Guerrero (balra) az ötödik bajnoki gólját szerezte
A november legjobb Bayern-játékosának megválasztott Guerrero (balra) az ötödik bajnoki gólját szerezte
A november legjobb Bayern-játékosának megválasztott Guerrero (balra) az ötödik bajnoki gólját szerezte
A november legjobb Bayern-játékosának megválasztott Guerrero (balra) az ötödik bajnoki gólját szerezte
A november legjobb Bayern-játékosának megválasztott Guerrero (balra) az ötödik bajnoki gólját szerezte
A november legjobb Bayern-játékosának megválasztott Guerrero (balra) az ötödik bajnoki gólját szerezte
Két perccel az idény befejezése előtt még úgy tűnt, a szezon elején kiesőhelyen állomásozó Schalke szerzi meg a Németországban lélektani okokból is roppant fontos (a végén a félidény bajnoka az esetek több mint kétharmadában célba is ér) őszi bajnoki címet, azonban a Bayern akkor egyenlíteni tudott a VfB Stuttgart ellen, és jobb gólkülönbségével ő telelhet az élen. Ugyanakkor a gelsenkircheniek csak saját magukat okolhatják, hogy nem előztek, hiszen odahaza a kilátástalan Freiburgot nem tudták térdre kényszeríteni, amely a legutóbbi hét bajnokiját (4-25-ös gólkülönbséggel) elbukta. Így a Bayernnek még az iksz is belefért a beteg Szabics Imrét nélkülöző VfB ellen.
Persze a bajorok még az egy pontért is összetehetik a kezüket, tekintve, hogy a 67. percig két góllal "égtek" odahaza! Meissner Hleb szögletét követően még úgy-ahogy normális gólt szerzett (azért a müncheni belső védők elszámolhatnának a lelkiismeretükkel), no de hogy Oliver Kahn a második sváb találat előtt mit művelt?! Illetve ezen lassan már nem is csodálkozunk, hiszen a Real Madrid (BL-búcsú a tavaszszal), a Werder Bremen ("csak" a bajnoki cím dőlt el végleg) és a Juventus (a továbbjutásba vetett hitet megingató hazai vereség a BL-ben) elleni mérkőzést követően újabb fontos találkozón bakizott 2004-ben. Az utóbbi időben gyakran hordott páncélmellényéről kipattant Cacau lövése, persze előre, éppen az érkező Kuranyi elé. A folytatást talán részletezni sem kell, üres kapu, vele szemben a csatár, 0-2.
A listavezető szerencséje, hogy a perui részlege ezt követően összekapta magát, és kiegyenlített. Guerrero lefejelt labdáját Pizarro értékesítette, majd a cserecsatár maga is beköszönt, miután egy szabadrúgást követően a Hildebrand kapusról elékerülő labdát a hálóba terelte. "Ôszi bajnokként nem lenne szabad senkit sem kritizálnom, de ha megnézzük a mérkőzést, ezt kell tennem. Mert ma nem mi voltunk jobbak, a Stuttgart összeszedettebben futballozott, és majdnem nyert. Szerencsénk volt, és meg kell köszönnünk a Freiburgnak a gelsenkircheni pontszerzését. Túl gyengék és lassúak voltunk, érződött, hogy az őszi bajnoki cím lehetősége nem szárnyakat ad a csapatnak, hanem megbénítja. Az első félidőben a pályán sem voltunk - mondta a lefújást követően Felix Magath, a Bayern edzője, míg kollégája, a Münchenben játékosként és edzőként továbbra is nyeretlen Matthias Sammer a következőképp értékelt: - Nem akartunk olyan rosszul játszani, mint a kupában, amikor három nullára kikaptunk Münchenben. Az eredményt elnézve, azt hiszem, sikerrel jártunk."
A Felix Magath által említett köszönet elsősorban Richard Golznak jár, aki tulajdonképpen kivédte a Schalke-játékosok szemét. Az első negyedórában már három bravúr szerepelt a mérlegében, és bár röviddel később Krsztajics fejesével szemben semmit sem tehetett, a későbbiekben "befalazta" a kapuját. Jöhetett Aílton, Sand vagy bárki a "királykékek" közül, Golz csak védett, védett és védett. A másik oldalon pedig Antar büntetett a hanyagságért: a líbiai szabadrúgást követően, a 86. percben talált be, és ezzel megfosztotta a Schalkét az élre állás lehetőségétől. "Néhány játékosomon már érződött, hogy otthon égnek náluk a piros lámpák" - adott magyarázatot a váratlan pontvesztésre, illetve az évad első döntetlenjére Ralf Rangnick, a Schalke vezetőedzője.
A dobogósok nyakán két 28 pontos csapat liheg, igaz, a Werder Bremen még ennél is közelebb lehetne a hármakhoz, ha érvényesíti a papírformát a Kaiserslautern ellen. Bár a ’Lautern Jancker révén még vezetett is a Weser-stadionban, a későbbiekben a zöld-fehérek (akiktől Lisztes Krisztián továbbra is hiányzik sérülése miatt) Borowski góljával egyenlítettek, majd hozzáfogtak a ki tud nagyobb helyzetet kihagyni című társasjátékhoz. Talán Klasnic nyert ebben a vetélkedésben… Ez azonban csak egy pontot hozott a konyhára.
A Dárdai Pált nélkülöző Hertha viszont szinte hibátlan helyzetkihasználással dolgozott Hannoverben, és magával is vitte a három pontot Berlinbe. "A" lehetőséget Rafael váltotta gólra, miután Friedrich passzát követően, 16 méterről, fordulásból mattolta Enkét. A Hannovernek ez volt a második veresége odahaza, igaz, ez várható volt, hiszen a gárdának a Hertha az egyik mumusa. A fővárosiak 1974. március 30. óta nem kaptak ki Hannoverben.
Végül pedig ejtsünk szót arról, hogy a Hansa Rostock megszerezte első pontját odahaza, így "csak" a Tasmania Berlinnel holtversenyben övé a liga történetének legcsúfosabb hazai kudarcsorozata (8 vereség). Hogy ki volt az ellenfél? Természetesen a tetszhalottak feltámasztására bármikor képes Borussia Dortmund.

Tv: a Sport1 17.30-tól élőben közvetíti a Mönchengladbach-Leverkusen mérkőzést
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik