Gólzáporral zárult a túra

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.12.21. 22:10
Címkék
A papírformának megfelelő győzelemmel, de talán a vártnál kevesebb rúgott góllal zárta ázsiai túráját a német válogatott. A korábban Japánt megverő (3-0), Dél-Korea előtt viszont fejet hajtó (1-3) Nationalelf az előbbi kettőnél összehasonlíthatatlanul gyengébb Thaiföldet verte meg 5-1-re, úgy, hogy közben álltak 2-1-re is a felek.
A hetedik meccsén az ötödik győzelmét jegyző Jürgen Klinsmann csapatát két duplázó, Kevin Kuranyi és Lukas Podolski húzta. A stuttgarti esetében már megszokhattuk a válogatottbeli gólokat, a másodosztályú 1. FC Köln támadója viszont korábban egyszer sem volt eredményes nemzeti dresszben. A fiatal futballistának ugyan tíz eurójába került, hogy megszakadt a rossz sorozata - Bernd Schneiderrel fogadott a találkozó előtt -, ettől még boldogan nyilatkozott a lefújást követően. "Nagyszerűen zárult ez a csodálatos év. Jött a labda, én meg belőttem. A trikómat senkinek sem adom oda, arra már az édesanyám vár, ennél szebb karácsonyi ajándékot nem kaphatna" - mondta Podolski.A 19 éves csatár felemelkedése egy éve kezdődött, amikor a Bundesligában néhány napon belül, az utolsó két "őszi" fordulóban két gólt szerzett, attól kezdve pedig nincs megállás. Rudi Völlernél júniusban - Magyarország ellen - bemutatkozott a nemzeti tizenegyben, kijutott az Európa-bajnokságra, Klinsmann pedig még akkor is mozgósítja, ha tudja, jelenleg csak a másodosztályban pallérozódhat.THAIFÖLD-NÉMETORSZÁG 1-5 (0-2)
Bangkok, 15 000 néző
V: Maidin (szingapúri). G: Sarayut (57.), ill. Kuranyi (34., 38.), Podolski (73., 89.), Asamoah (84.)
THAIFÖLD: Kosin - Weerayut, Nakarin, Niweat, Rungroj (Songsak, 46.) - Sakda (Atthipol, 57.), Yuttajak, Therdsak, Kittisak (Jakapong, 81.) - Sarif (Piyawat, 57.), Sarayut (Suriya, 70.)
NÉMETORSZÁG: Hildebrand - Hinkel (Owomoyela, 34.), Friedrich (Wörns, 67.), Mertesacker, Lahm (Schulz, 60.) - Borowski, Schweinsteiger, Engelhardt - Asamoah, Kuranyi, Brdaric (Podolski, 60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik