"Kiélvezni minden pillanatot"

Amler Zoltán, Sebastian Tamás, Szűcs miklósAmler Zoltán, Sebastian Tamás, Szűcs miklós
Vágólapra másolva!
2006.01.13. 00:59
Címkék
A visszaszámlálásnak vége, eljött a nagy nap  újra. Csakúgy, mint egy esztendeje, ezúttal is Székesfehérvár ad otthont a Kontinentális Kupa négyes döntőjének. A pénteki nyitó napon a magyar bajnok Alba Volán-FeVita a svájciak egyik elitcsapatával, a ZSC Lions együttesével méri össze erejét, míg a lett HK Riga 2000 az orosz Lada Togliattival csatázik. Egy biztos: ismét valódi hokicsemege vár ránk a koronázóvárosban.
A hadvezér, Pat Cortina jól tudja, ezúttal nem a Volán mellett szólnak az esélyek
A hadvezér, Pat Cortina jól tudja, ezúttal nem a Volán mellett szólnak az esélyek
A hadvezér, Pat Cortina jól tudja, ezúttal nem a Volán mellett szólnak az esélyek
A hadvezér, Pat Cortina jól tudja, ezúttal nem a Volán mellett szólnak az esélyek
A hadvezér, Pat Cortina jól tudja, ezúttal nem a Volán mellett szólnak az esélyek
A hadvezér, Pat Cortina jól tudja, ezúttal nem a Volán mellett szólnak az esélyek
Megérkeztek! A riválisok csütörtök délután már edzést tartottak a fehérvári jégcsarnok jegén (Magyarországon egyedülálló módon lapunk online változata élőképes közvetítést sugároz a szombati két meccsről!), sőt az oroszok konditermet is kértek a szervezőktől. Nagy volt a nyüzsgés a pályán, de ezzel a hazai játékosok mit sem törődtek. No igen, szakvezetőjük, Pat Cortina nem engedte, hogy másfelé forduljon a figyelmük. A mester nem győzi hangsúlyozni: roppant nehéz dolga lesz csapatának, szükség van a maximális összpontosításra.

– Annyi a változás a tavalyihoz képest, hogy az ide érkező csapatok már mind tudják, hogy létezik egy Alba Volán nevű gárda, amely képes legyőzni a Milano Viperst is, meg tudja szorongatni a végső győztes Zvolent, és képes elcsípni a harmadik helyet – hívja fel a figyelmet a várható nehézségekre Pat Cortina. – Ezért aztán egyik vetélytársunk sem szeretné, ha ezúttal őt lepnénk meg. Mert mondanom sem kell, hogy a három vendégegyüttes magasabb színvonalat képvisel, mint mi.

– Azért mégiscsak tény, hogy tavaly sikerült a harmadik helyet megszerezni, a jót pedig nagyon hamar megszokja az ember. Nagy a nyomást?
– Igen, talán többet várnak tőlünk, mint egy évvel ezelőtt, de szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mi a házigazda jogán lehetünk részese a hokishow-nak, nem pedig azért, mert túljutottunk a selejtezőkön. A tavalyi harmadik helyet is hasonló szemüvegen át kell értékelni. Akkor azt mondtam a játékosoknak, hogy ilyen egyszer adódik az ember életében, erre tessék, most ismét alkalmunk van tanulni a legjobbaktól. Fogjuk fel ezt ajándéknak, újabb bizonyítási lehetőségnek. De nyomás, remélem, nincs rajtunk, senki sem emlegethet kudarcot, ha ezúttal esetleg negyedikek leszünk.

– Mit mond majd a játékosainak, mielőtt kimennek a jégre?
– A fő célunk ezen a tornán – amellett, hogy igyekszünk kiélvezni minden pillanatát –, hogy továbbra is saját céljainkra összpontosítsunk. Lélegezzünk együtt, mozogjunk csapatként, célozzuk meg a lehető legtöbbet. Ha felérünk a saját hegycsúcsunkra, akkor szétnézhetünk, megvizsgálhatjuk, merre vannak, és milyen magasak ellenfeleink hegycsúcsai. A legnagyobb veszély, hogy a felfokozott várakozás miatt elkezdünk csak az eredményre, az esetleges győzelemre gondolni.

– Tavaly a Dinamo Moszkvától sima vereséget szenvedtek, a zólyomiakat már sikerült megszorongatniuk, a Milánót pedig legyőzték. Vallja be, hasonló eredménnyel most is kiegyezne.
– Tavaly kilenc harmadból nyolcban hősiesen, szinte erőn felül helytálltunk, az oroszok is egy harmad alatt húztak el. Ha hétfőn ezt ismét elmondhatom, elégedett leszek. De ki tudja? Lehet, hogy mind a kilencben jók leszünk, mégsem nyerünk egy meccset sem. Sokadszor hangsúlyozom, az ilyen kaliberű csapatok ellen nem ez a fontos.


– Nézzünk is szét egy kicsit a három ellenfélnél!
– Az oroszok fiatal, sikeréhes együttessel érkeznek, dinamikus, technikás, közönségszórakoztató hokit várhatunk tőlük, a zürichiek eddig rossz évadot tudnak maguk mögött, most az új edzővel szeretnének átlendülni a holtponton. Tamminen urat, a Zürich finn edzőjét személyesen is ismerem, a különböző edzőkonferenciákon rendszeresen összefutunk. A rigaiakról meg elég annyit elmondani, hogy túljutottak a selejtezőkön, nem véletlenül vannak itt a legjobbak között. Ha engem kérdeznek, a kupa első számú esélyese a Zürich, mi talán a lettekkel harcolhatunk a harmadik helyért.

– Milyen formában lesz a Volán? Az idei évadot eddig a sérülések határozták meg.
– Már kezdem elveszíteni a fonalat az orvosi esetek, a műtétek terén: ősz óta Kovács Csaba térdét, Fodor Szabolcs vállát megműtötték, Csibi József és Milos Palovcik bordatörésen van túl, Holéczy Rogernek szétnyílt a kisujja, Gröschl Tamás a kézfejével kínlódott. Rastislav Ondrejcik térde még mindig nincs teljesen rendben, Fodor ismét érzi a vállát. Állandóan hiányzott valaki, volt, hogy heten-nyolcan is kidőltek, ami nagyon felforgatta a sorainkat. Kicsit félve ugyan, de kijelentem: most mindenki egészséges, talán Ondrejcik és Fodor is vállalni tudja a játékot. Már több mint egy hete csak erre a négyes döntőre készülünk, a legfontosabb, hogy ezúttal is jó játékkal, szoros meccsekkel háláljuk meg a bizalmat, és köszönjük meg az újabb lehetőséget! ---- J ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik