Újabb pofon a ZTE-nek

A mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.04.09. 23:46
Címkék
A dobogós álmokat szövő Zalaegerszeg továbbra sem heverte ki az öltözői rendcsinálás okozta sokkot (Sebők Vilmostól és Sebők Józseftől köszöntek el a ZTE-nél), míg a sorozatos kudarcok miatt dacossá váló Sopron megrázta magát, és értékes három pontot szerzett.

Kisebbfajta csodát láthattak Za laegerszegen a szurkolók, magyar pályán ugyanis ritkán fordul elő, hogy egy csapat százszázalékosan használja ki helyzeteit. Pedig ez történt, legalábbis az első félidő 32. percéig, ugyanis a Sopron kétszer rúgott kapura, s mind a kettőből gól lett.

Tizenhét percet kellett várni az első soproni lövésre, de ezt senki sem bánta a vendégek közül, hiszen Feczesin Róbert a kapuba talált. Igaz, tizenegyesből, de ez a csatár érdemeit csöppet sem csorbítja.

Mindkét csapat győzelmi kényszerrel lépett pályára, hiszen a ZTE nem akar lemaradni a listavezetőtől, az FC Sopron pedig szeretne távolkerülni a kieső helytől. Túlzott igyekezet azonban nehezen volt felfedezhető, lassan, pontatlanul futballoztak a csapatok, s bár váratlanul a Sopron szerezte meg a vezetést, tizenhét percig vajmi keveset tett érte. Ezután Dario Bonetti edző visszaparancsolta az amúgy is rendkívül keveset támadó csapatát a tizenhatos elé, elfojtandó a hazai próbálkozásokat – sikerrel.

A ZTE ugyanis kissé tanácstalanul futballozott.

Józsi Györgyék ahelyett, hogy a széleken próbálták volna megbontani a soproniak védekezését, mindent középen erőltettek, s mert a belső poszton szereplők viszonylag keveset mozogtak keresztbe, statikussá, kiismerhetővé vált a ZTE futballja. A mérkőzés ezen időszakában a soproniak csak elvétve jutottak a hazai kapu közelébe.

A meccset Rajko Lekics szépítő gólja tette izgalmasabbá, élvezhetőbbé, a színvonalról azonban ne beszéljünk...

Szünet után átszervezte csapatát Simon Antal, lecserélte Csóka Zsoltot, s a védelem közepére Molnár Balázst rendelte vissza (a középpályás számára nem szokatlan a szerep, hiszen Lothar Matthäus idején sokat játszott ezen a poszton a válogatottban), Kocsárdi Gergelyt feljebb rendelte a középpályára, a Tóth Zoltán helyett pályára lépő bosnyák Desnik Ramadanit pedig a csatársor jobb oldalára állította. Így 3–4–3-as lett a hadrend, ettől hatékonyabb támadójátékot várt a hazaiak mestere.

Ebből azonban semmi sem lett.

Egy apróságot ugyanis figyelmen kívül hagyott Simon Antal: az együttes legjobbja, Lekics középről a bal oldali vonal mellé került, ennélfogva a hazai támadók már csekély veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. A Sopron a 75. percben vezette első kidolgozott, tervszerű akcióját, s mert Cristian Cigan betalált, ezzel megpecsételte a tanácstalanul, sok hibával futballozó ZTE sorsát. Immáron a harmadik, kiesés ellen harcoló együttestől kapott ki az Egerszeg a tavasszal, s az sem mentség, hogy háromszor is a kapufán csattant a labda. Hiába egykapuzott tehát a ZTE, a kizárólag a védekezésre összpontosító Sopron megérdemelten nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik