A kupagyőztes a bajnokot fogadja

Vágólapra másolva!
2007.05.30. 19:50
Igazi rangadót hoz a Lengyel Ligakupa csütörtöki negyeddöntője, ugyanis a Groclin Dyskobolia (5.)–Zaglebie Lubin (1.) összecsapáson a kupagyőztes fogadja a bajnokot. A pontvadászatban a Groclin veretlen maradt pályaválasztóként, a teljesítményét a sok döntetlen rontotta le, hat győzelme mellett kilencszer megelégedett egy ponttal. A gárda április közepe óta veretlen, tíz tétmeccse közül kilencet megnyert, közte a május elsejei kupadöntőt a Korona ellen. A bajnokságban ugyanebben a szereposztásban gól nélküli döntetlennel zártak. A Zaglebie Lubin házon kívüli mutatója 8–3–4, ami a legjobb volt a mezőnyben. A Zaglebie esélyeit nagyban rontja, hogy az odavágón hazai környezetben csak 3–3-as döntetlenre volt képes.

Belgiumban az élvonalba jutásért folyó osztályozók második fordulóját rendezik meg ugyanezen a napon. Az élvonalban 17. helyen végző gárda, valamint a második vonal 2., 3. és 4. helyezettje játszik körmérkőzést, melynek végén az első helyen záró gárda megszerzi a jogot az élvonalban való indulásra.
Az első kör eredményei a következők voltak: Antwerp–Mechelen 0–0, Kortrijk–Lierse 0–1, most ezen mérkőzések visszavágói következnek.
A Mechelen (2.)–Antwerp (4.) párosítás érdekessége, hogy a pályaválasztó legutóbb 1995-ben győzte le tétmérkőzésen a látogatóját, a minap véget ért pontvadászatban az Antwerp mindkét mérkőzésen 1–0-ra múlta felül a Mechelent.
A Lierse (17.)–Kortrijk (3.) párviadal rendezője az élvonalból került ide, a legjobbak között 4–4–9-es otthoni eredménysort produkált, míg a vendég a második osztályban 8–6–3-as túramérleget nyújtott. A közelmúltban tétmérkőzésen a rájátszás első körét leszámítva nem találkoztak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik