Igor Bogdanovics: Nem akarok elmenni!

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.01.16. 23:24
Címkék

Gallileo és Michelangelo Aki nem orvosi műszerekre gondol, nagyot téved. Gallileo és Michelangelo a ETO szakmai stábját segíti: előbbi egy speciális izomfejlesztő gép, utóbbi a dinamikus láberő mérésére szolgál.

Dr. Mohácsi János és Kocs Mihály műszeres mérései pedig

megmutatják, melyik futballistának miben van elmaradása az ideális állapothoz képest. Az eredmények ismeretében Egervári Sándor, Kenyeres Imre és Szabó Ottó délelőttönként speciális egyéni foglalkozásokat tart az ETO játékosainak, de annál jobb felmérő nem létezhet egy edző számára, mint meccs közben látni játékosait. Szerdán a Győr ellenfele az NB II Nyugati csoportjában negyedik helyen álló Gyirmót volt, amely pénteken az osztrák élvonalban remeklő Mattersburg ellen győzött 2–1-re. A korábbi legendás győri középpályás, Hannich Péter által irányított csapatról tudni kell, hogy hátránya mind össze négy pont az éllovas Felcsúttal szemben, ráadásul a Magyar Kupában is áll még (a legjobb nyolc között a Kaposvárral játszik majd két összecsapást), úgyhogy erős ellenfélnek ígérkezett az ETO számára.

Ráadásul a zöld-fehéreknél gondot jelent az is, hogy kedden kiderült, a DVSC-TEVA eladta a belga St. Truiden csapatának gólerős támadóját, Ibrahima Sidibét. A Loki elöljárói ugyanis már hetekkel korábban elmondták, ha a szenegáli támadót és Aco Sztojkovot eladják, akkor visszarendelik Győrből az egy évre kölcsönadott Igor Bogdanovicsot.

„Nem szerencsés helyzet, hogy zajlik a felkészülés, de nem tudom, hogy tavasszal Debrecenben vagy Győrött futballozom-e – mondta Igor

Bogdanovics. – Nagyon bízom benne, hogy maradhatok az ETO-nál, mert számomra mindennél fontosabb, hogy itt állandó játéklehetőséghez jutok. Nem tudom, az elöljárók mikor határoznak majd véglegesen, ám az is előfordulhat, vissza kell térnem a Lokihoz.”

Lehet, Igor Bogdanovics utoljára, Arsene Copa viszont a Gyirmót ellen először lépett pályára a Győr szerelésében. A tizenkilenc esztendős, tizenkétszeres gaboni válogatott középpályás technikailag felkészült, azonban taktikailag van még hova fejlődnie, ráadásul a védekezés sem az erőssége.

Szombaton még az IntegrálDAC elleni gyakorlómeccsen is lehetőséghez jut, a szakmai stáb majd csak azt követően határoz véglegesen a sorsáról.

Két fiatal labdarúgó nevét is meg kell említeni: Koltai Tamás az ősszel már játéklehetőséghez jutott az ETO-ban, és nem zárható ki, hogy ő lesz a tavasz egyik nagy felfedezettje.

A középpályás majd minden felmérésen remekül teljesített, és mert – nem mellékesen – futballozni is tud, szinte biztos, hogy helyet követel magának az ETO kezdő tizenegyében. A másik fiatal, Kiss Máté csupán tizenhat esztendős, nagy tehetség, és játékát nézve bizton állítható, hogy vele is erősödnek a zöld-fehérek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik