Most velük lesz az erő

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.01.24. 23:20
Címkék

Balatonfüreden edzőtáborozik az élvonal 12. helyezettje, a Paksi FC.

Miután Gellei Imre együttesére ritkán nyit ajtót újságíró, előzetes bejelentkezés nélkül pedig főleg nem, csütörtöki kíváncsiskodásunk pillanatában majdnem akkora lett a riadalom a táborban, mint amikor a Magyar Antidopping Csoport ellenőrei megjelentek Kovács Ágnesnél az uszodában…

A szokatlan helyzethez mindenesetre gyorsan alkalmazkodnak a paksiak, és sorolták is egy szuszra, mi mindenre is készülnek nagy magányukban a Balaton mellett.

Nem meglepetés: erőt gyűjtenek a bajnokság tavaszi folytatására.

Érdekesebb, hogy ezt Simon Balla István segítségével teszik

– és mi tagadás, meglehetősen elcsigázottnak tűntek a játékosok. Pakson ugyanis azt vallják, gyorsabbá kell tenni a csapatot, ebben lesz nagy szerepe a korábban a Ferencvárosnál is dolgozó erőnléti szakembernek. A feladat nem megvalósíthatatlan, ha másért nem, hát azért, mert az újkori magyar fociban némiképp szokatlan módon Pakson nem volt nagy mozgás a játékoskeretben, hacsak azt nem számoljuk ide, hogy néhány „korosabb” labdarúgó felhagyott a profi futballal. Benedeczki Ferenc ma már az ügyvezető Haraszti Zsolt munkáját segíti, Varga László masszőrként maradt a klubnál, Fehér Attila várhatóan Szekszárdon folytatja pályafutását, Bardi Gábor pedig Tuzsérra szerződött. Két fiatal játékosát, Kőkuti Tamást és Szili Pétert a klub kölcsönadta az NB II-es Soroksárnak, ugyanakkor az ifjúságiak közül Szabó János és Fricz Ádám immár a legjobbakkal készülhet. Új még a Felcsútról érkező Weitner Ádám, valamint a bonyhádiak 17 éves tehetsége, Papp Roland.

Úgyhogy a vezetőedzőnek, Gellei Imrének nem kell átszabnia a taktikát, azokkal készülhet, akikkel már az ősszel is együtt dolgozott – vagyis az összeszokottság erénye lehet majd a folytatásban a Paksnak. Kérdőjel persze akad. Íme, egy: Balaskó Iván, aki az ősszel nem tudott alapember lenni Pakson. Gellei Imre amondó, a középpályás példásan készül, ebből a tavaszi idényben profitálhat együttese.

„Jó néhány felkészülésen részt vettem már, azonban biztos, hogy a mostani egyike a legkeményebbeknek – mondta Balaskó Iván. – A kondíciónkkal nem lesz probléma, és ha az őszinél sikerül fegyelmezettebben futballoznunk, elérjük a céljainkat. Amikor Gellei Imre átvette a csapat irányítását, jól ment nekem a futball, gólt rúgtam, gólpasszokat adtam, aztán érthetetlenül visszaesett a teljesítményem. Remélem, a tavasszal ilyen gondom nem lesz, ott leszek a kezdő tizenegyben, remek szezont produkálok, s persze a csapat is győzelmet győzelemre halmoz.”

Ahogy ilyenkor mindig, úgy most is szóba került az első hazai bajnoki meccs. A Zalaegerszeg elleni, amelyet a paksiak reménye szerint Pakson játszhatnak majd le.

Ez még nyitott kérdés, ugyanis az élvonalban második évét töltő csapat stadionjában egyelőre nincs világítás, ugyanakkor az MLSZ versenykiírása kötelezővé teszi valamennyi klub számára a tavaszi idényben (lásd még a REAC esetét a Sopronnal, sőt a Tatabányának is „költöznie” kell, ha játszani akar az NB I-ben) – nem zárható ki tehát, hogy a PFC ideiglenesen Pécsett talál otthonra. A paksiak ugyan bíznak abban, hogy a szövetségben értékelik törekvéseiket, azt, hogy folyamatosan épül-szépül a stadionjuk, ám felkészültek arra, hogy esetleg az első két-három hazai mérkőzésükön idegenben lesznek kénytelenek fogadni riválisaikat.

Legyen így vagy úgy, egy biztos: erőre szükség lesz.

Abból pedig Balatonfüreden szinte zavartalan nyugalomban eleget gyűjthetnek a paksiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik