Alvás közben megsérült

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.02.10. 23:10
Címkék
A törökországi Antalyában készül a bajnoki rajtra a Győri ETO FC – péntek óta Bajzát Péter nélkül. Az elmúlt évad gólkirálya a lábát fájlalva érkezett meg az edzőtáborba, onnan kellett hazatérnie, s a szombati kivizsgálás alapján valószínűsíthető: a tavaszi idényben nem futballozhat.

A hatodik helyen állva várja a bajnokság folytatását a Győri ETO FC, és bár sokak véleménye szerint a dobogóra is odaérhet, egyre inkább úgy tűnik, a pozíció megtartása is bravúrral érne fel. A feltételezést erősíti az a tény, hogy az ősszel öt találatot jegyző Igor Bogdanovics után (a szerb csatárt visszarendelte a DVSCTEVA) sérülés miatt a nyolcgólos Bajzát Péter játékáról is le kell mondania a szakmai stábnak.

Bármilyen hihetetlen, egy hete, vasárnap este még egészségesen feküdt le a támadó, hétfőn pedig úgy ébredt, hogy alig tudott ráállni a jobb lábára. A törökországi edzőtáborban az első orvosi vizsgálatok arra engedtek következtetni, hogy néhány napos pihenő után akár mérkőzést is játszhat, ám mostanra egyértelművé vált: ennél jóval súlyosabb a helyzet. A támadó jobb talpában műteni kell a szezámcsontot, felépülése várhatóan három hónapot vesz igénybe.

Azt tudjuk, hogy hétfőn már a lábát fájlalva utazott el az ETO-val Törökországba, arról viszont semmit sem hallani, mikor és hogyan sérült meg.

Amikor múlt vasárnap lefeküdtem, semmit sem éreztem, aztán hétfő reggel mégis csak nagy fájdalmak árán tudtam lábra állni – mondta Bajzát Péter. – Rögtön eszembe jutott, amikor Németországban futballoztam, hasonló történt a bal lábammal, és akkor a műtét után majdnem három hónapot kellett kihagynom. Reméltem, most nem enynyire súlyos a helyzet, mi több, Antalyában a kórházi kivizsgálás is bizakodásra adott okot.

Milyen diagnózist állítottak fel ott az orvosok?

Azt mondták, ízületi gyulladásom van, és biztattak, két vagy három nap kihagyás után bekapcsolódhatok a munkába. Csakhogy az állapotom semmit sem javult, így a vezetőkkel úgy határoztunk, hogy hazautazom, és otthon is kivizsgáltatom magam.

A szombati, székesfehérvári kontroll aligha derítette jó kedvre.

Hát nem… Hétfőn még egyeztetek Abkarovits Gézával, ám a doktor úr véleménye szerint műtétre lesz szükség. Már az is érzékenyen érintett volna, ha csak két-három meccset kell a lelátóról végignéznem, azt viszont nehezen emésztem meg, hogy a tavasszal valószínűleg nem futballozhatok. Ha már jönnie kellett ennek a sérülésnek, akkor legalább novemberben jött volna, és akkor már túl lennék az egészen. Végigdolgoztam az egész felkészülést, jó erőben éreztem magam, mégsem tudok segíteni a csapatnak.

Tavaly tizenhét találattal gólkirály lett, az ősszel tizenkét találkozón nyolcszor volt eredményes. Milyen tavasz várhat az ETOra Bajzát Péter nélkül?

Remélem, sikeres. Böőr Zoltán felépült, vele sokat erősödünk, és a csapategységgel sem lesz probléma. Egervári Sándor biztos megtalálja azt a taktikát, amelylyel eredményesek lehetünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik