Argentin testvérpárharc

MUNKÁCSY ANDRÁSMUNKÁCSY ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.02.16. 23:31
Címkék

Másodszor kerül szembe egy mással a spanyol bajnokságban az argentin testvérpár, a barcelonai Gabriel és a zaragozai Diego Milito, első találkozásuk alkalmával előbbi hagyta el győztesen a játékteret (Barcelona–Zaragoza 4–1). A tengerentúlon már számos alkalommal küzdöttek egymás ellen, pályájukat is más egyesületben kezdték. Az egy évvel idősebb Diego unokatestvéreivel együtt a Racing de Avellanedában ismerkedett meg a játék alapjaival, Gaby a nagy rivális Independientét választotta. Párharcaikat az utánpótláscsapatokban is a veszekedés és a másik heccelése jellemezte, ráadásul gyakran összefutottak a pályán, hiszen a báty a támadósort, az öcs a védelmet erősíti.

Változást 2003 nyara hozott, Gabriel ekkor szerződött a Zaragozába, ahová testvére a Genoa tartalékcsapatának érintésével követte. Együtt szerepelnek az argentin nemzeti tizenegyben is, ám Diego csak ritkán tudja beverekedni magát a Carlos Tévez, Sergio Agüero vagy Lionel Messi fémjelezte csatársorba.

Spanyolországban tavaly elváltak útjaik, mert bár a Barcelona mindkettejüket szerződtetni akarta, végül csak védőt igazolt a Milito családból. A hét végi vendéglátó, Diego hiányolja ugyan testvérét a középmezőnyben szerénykedő Zaragoza védelméből, de nem bánja, hogy fivére a bajnoki címért küzdő katalánokat erősíti. „Mindig különleges a

testvérem ellen játszani, de számunkra ez nem Gaby–Diego mérkőzés, hanem Zaragoza–Barcelona. A szüleink annak örülnének, ha döntetlen lenne a vége” – fogalmazott az idősebb Milito.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik