Még egy kvóta: a nehézsúlyú Bor Barna is ott lesz Pekingben

Vágólapra másolva!
2008.03.03. 13:49
Az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó előtti versenyén eldőlt: Bor Barna lesz a magyar dzsúdóválogatott hatodik pekingi résztvevője. A paksi fiatalember Prágában hetedik lett, és a riválisok eredményei is kedveztek neki, így utazhat Pekingbe.
Bor Barna is ott lesz Pekingben
Fotó: Meggyesi Bálint
Bor Barna is ott lesz Pekingben
Bor Barna is ott lesz Pekingben
Fotó: Meggyesi Bálint
Bor Barna is ott lesz Pekingben

A paksi fiatal Prágában hetedik lett, és a riválisok eredményei is kedveztek neki. Remekül kezdett, szoros meccsen két kokával legyőzte nagy riválisát, a bolgár Ilievet, majd három és fél percnyi küzdelem után ipponnal az ukrán Bondarenkót. Következett a súlycsoport egyik legnagyobb alakja, a kétszeres világbajnok Alekszandr Mihalin, akit U23-as Európa-bajnokunk alaposan megszorongatott: az orosz egyetlen kokával léphetett tovább, míg Bor a vigaszágon folytathatta.

Ott először alaposan megleckéztette a spanyol Parrát, majd újra összecsapott a holland Vuijstersszel. Az elmúlt hetekben többször találkoztak egymással, nyert a holland is és a magyar is, ezúttal Vuijsters bírta jobban a feszültséget, egy jukóval és egy kokával ő mehetett a bronzmérkőzésre.

Bor Barna a hetedik helyen zárt, riválisainak szereplése után pedig bizonyossá vált: Ungvári Miklós, Hadfi Dániel, Baczkó Bernadett, Mészáros Anett és Csernoviczki Éva mellett ő lesz a magyar dzsúdóválogatott hatodik képviselője a pekingi olimpián!

Nem így, a kecskeméti ifjabb Nagysolymosi Sándor, aki egy kokányi különbséggel kikapott a török Özerlertől, s el is búcsúzott a folytatástól – így már csak egy esetleges Európa-bajnoki éremmel szoríthatna helyet magának az olimpiai csapatban.

A Világkupa-sorozata befejeződött, azokban a súlycsoportokban, amelyekben a magyarok még nem szerezték meg az olimpiai indulás jogát, az áprilisi végi lisszaboni Európa-bajnokság lesz a végső állomás. Itt Braun Ákos és társai számára csak egy igen fényes érem lehet a cél, azzal még oda érhetnek az olimpiára.

(judonfo.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik