A Mágusok csatája lesz

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.03.21. 23:34
Címkék
A kilencvenes évek elején az élvonalban hatalmas presztízse volt a Ferencváros–Vác mérkőzéseknek: a két csapat rendre a dobogóért, sőt a bajnoki címért is küzdött. Pénteki párharcuk ugyancsak érdekesnek ígérkezik – az NB II Keleti csoportjában csapnak össze, két nagyszerű edzővel a kispadon.

Három győzelemmel kezdte a Ferencváros a tavaszi idényt (4–3 a BKV otthonában, 4–0 hazai pályán a Kazincbarcika ellen, legutóbb pedig 2–1 a Vecsés vendégeként), és bár a Kecskeméten hozott három pontot az együttes, a listavezető Szolnokhoz egyelőre nem tud közelebb kerülni. Míg vendégségben rendre szenved a csapat, addig a tavaszi egyetlen hazai fellépésén magabiztosan, gólkülönbséget javítva győzött. A hazaiak játékát illetően döntő momentum lesz, hogy a karmester Lipcsei Péter, valamint a remeklő Lisztes Krisztián paszszaival mit tudnak kezdeni majd a játékostársak, azaz milyen lesz a helyzetkihasználás. A két támadó közül Edouard Ndjodo a BKV, Paul Shaw pedig a Kazincbarcika ellen volt nyerőember.

Ami pedig a Vác-Újbudát illeti: a vendégek a negyedik pozícióból várják a rangadót, hátrányuk hét pont az FTC-vel szemben. Az idénynyitón a csapat a 93. percben kapott gól miatt csak döntetlenre volt képes a Jászberény ellen (1–1), ezt követte a Cegléddel szembeni hazai vereség (0–1), a középcsapatnak számító Baktalórántházát azonban legutóbb alaposan megszórta (4–0). Túlzás nélkül állítható, az eredményesség pénteken nagyrészt a két csatáron, Szabó Viktoron és Rusvay Gergelyen múlik. Előbbi a tavasszal kétszer talált a hálóba, társa pedig háromszor. Rusvay Gergely amúgy nem is oly rég még középpályásként futballozott, Verebes József azonban a támadósorba állította. A mesteredző nem döntött rosszul: játékosa tizenhárom találattal vezeti a Keleti csoport góllövőlistáját...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik