Nicolas Anelka kérte, hogy védje a lövéseit

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.03.27. 00:32
Címkék
Szerdán a magyar U21-es válogatott Horvátországgal játszik felkészülési mérkőzést Csáktornyán. Az ellenfél jelentős játékerőt képvisel, így a magyar csapat kapusa, Bogdán Ádám aligha unatkozik majd a kilencven perc során.

Hat év után először nem Róth Antal állítja össze az U21-es válogatott kezdő tizenegyét.

A szakember szerződése decemberben lejárt, majd miután nem hosszabbították meg, az MLSZ elnöksége Sisa Tibort bízta meg, hogy a Horvátország elleni találkozóra felkészítse a csapatot. Ami az erőviszonyokat illeti: amíg a horvátoknak jó esélyük van bekerülni az Eb-döntő nyolcas mezőnyébe, a magyar gárda bizonyosan lemarad a kontinenstornáról. A cél mégsem lehet más, mint hogy a selejtezősorozat hátralévő két párharcát, a San Marino és Szerbia elleni meccset sikerrel vegye a csapat. Az angol Premier League-ben szereplő Bolton Wanderers kapusa, Bogdán Ádám profi mentalitással készül a mérkőzésre.

Aki nap nap után Angliában futballozik, milyen érzésekkel jön haza az utánpótlás-válogatottba?

Meglehet, sablonos, amit mondok, de engem mindig büszkeséggel tölt el, ha a hazámat képviselhetem – felelte Bogdán Ádám.

A Bolton kapusaként a világ legerősebb bajnokságában szerepel, és ez még akkor is tiszeteletet érdemlő, ha együttese a kiesés ellen küzd.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, lassacskán el kellene kezdenünk nyerni. Most mondhatnám, hogy a Boltonnak a legjobbak között a helye, azonban a szavak ebben az esetben keveset érnek, minden a pályán dől el. Legközelebb az Arsenal jön hozzánk, aztán megyünk az Aston Villához, a bajnokságot pedig hét forduló múlva a Chelsea ellen fejezzük be. Nehéz sorozat vár ránk, de hiszek abban, hogy jól jövünk ki belőle.

Az ősszel még csapattársa volt Nicolas Anelka, aki ma már a Chelsea profija, és finoman fogalmazva is nehéz embernek tartják. Hírlik, önnel mégis megtalálta a közös hangot.

A francia támadó csendes, magának való ember, sokan különcnek tartják. Valóban jó volt a viszonyunk: szinte naponta megkért rá, hogy az edzés után túlórázzam vele, próbáljam hárítani a szabadrúgásait vagy éppen a tizenegyeseit. Örömmel segítettem neki.

A felnőttekkel gyakorol, rendszeresen tagja az utazó keretnek, a finn válogatott Jussi Jääskeläinen és az ománi Ali el-Habszi azonbanmegelőzi a rangsorban. Milyenek a kilátásai?

Jussi Jääskeläinennek a nyáron lejár a szerződése, meglehet, a korábbi válogatott Ian Walker is távozik, így előfordulhat, hogy a legjobb barátommal, el-Habszival ketten maradunk kapusok a klubnál. Nem tudom, miként alakul a sorsom, de jó lenne, ha elmondhatnám, mindent megtettem az előrelépés érdekében.

Ennyi munícióval a tarsolyában mit vár a szerdai korosztályos válogatott mérkőzéstől?

Csalódott vagyok Európabajnoki szereplésünk miatt, remélem, két győzelemmel fejezzük be a sorozatot. Megtanultam, a múltban történtek miatt kár keseregni, mindig csak a jelen számít, és a jövőre kell készülni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik