A két mesterlövész gólkirályságra tör

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.04. 00:59
Címkék
Legutóbbi négy bajnoki fellépéséből a ZTE egyet sem tudott megnyerni, ennek ellenére borítékolható: a 22. forduló nyitó meccsén, Zalaegerszegen az éllovas MTK-nak nagyon meg kell majd küzdenie a bajnoki pontokért. A párharc kimenetelét az is befolyásolhatja, hogy a góllövőlista két éllovasa, Waltner Róbert és Urbán Gábor közül ki lesz jobb formában.

Diósgyőrben a 90. percben ka pott gólnak lett a következménye az egerszegi pontvesztés (1–1), a DVSC elleni hazai 1–2es eredmény meglepetésre már a második játékrész közepére kialakult, Siófokon a 87. percben kapitulált a zalai védelem (1–1), legutóbb Győrben pedig a 93. perc eseménye miatt maradt pont nélkül (2–3) a gárda. Fegyelmezettebb futballal öttel több pontja lenne a csapatnak.

„Épp a kispadon ültem, vártam a meccs végét jelző sípszót, s miközben a masszőrünk megrúgott fülemet kezelte, az ETO megszerezte a győztes gólt – idézte fel a múlt heti pontvesztést a Győrben két gólt szerző Waltner Róbert. – Dühömben földhöz vágtam a jeget tartalmazó zacskót, és azt mondtam, nem hiszem, hogy ilyen szerencsétlenek vagyunk... Nagyon közel álltunk ahhoz, hogy sikerrel távozzunk, az éllovas MTK elleni felkészülésben sokat segített volna, ha nulla kettőről pontot szerzünk Győrben.”

A támadó az ősszel nyolc találkozón nyolc gólt ért el, ez a mutató a tavasszal hat/öt, és ami még ennél is figyelemre méltóbb: utóbbi 24 bajnoki fellépésén 23-szor talált az ellenfelek kapujába.

A Zalaegerszeg legjobb formában lévő labdarúgója szeretné gólkirályként befejezni a bajnokságot, de akkor sem lenne elégedetlen, ha csapata az ötödik–hatodik hely valamelyikén zárna, neki pedig sikerülne elérnie századik bajnoki találatát. Most kilencvenötnél jár.

Urbán Gábor ugyan messze van még attól, hogy ezt az álomhatárt ostromolja (35 első osztályú találkozón 15 gólt szerzett), játékával azonban az ősz nagy felfedezettjének számít. A 23 esztendős támadó a bajnokság első felében 11-szer volt eredményes, és bár a tavaszi idényt sérülten kezdte, legutóbb a Siófok ellen két góllal jelezte, továbbra is feltalálja magát az ellenfelek kapuja előtt.

„Az év egyik legnehezebb mérkőzésére számítok, nehezebbre, mint amikor legutóbbi idegenbeli fellépésünkön megvertük a Debrecent – érzékeltette a feladat súlyát Urbán Gábor. – A ZTE játékosállománya erősebb annál, mint amit a csapat bajnoki helyezése mutat, viszont bízom benne, nem ellenünk lábal ki a hullámvölgyből. ”

A fővárosiak labdarúgója úgy véli, a gólkirályi címért folytatott versenyben hátrányban van legnagyobb riválisaival szemben (Tisza Tibor, Kanta József, Waltner Róbert és Dorge Rostand Kouemaha nevét említi), mert ők büntetőket is rúgnak, de reméli, ő lesz a legeredményesebb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik