Egyre keményebb lesz a küzdelem

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.05. 00:00
Címkék

Túl a bajnokság kétharmadán, egyre nagyobb a küzdelem az NB II-es csapatok között: a Keleti csoportban az élvonalba vágyó Ferencváros legfőbb riválisai, a Szolnok és a Kecskemét botlására vár, nyugaton az éllovas Haladás dolgát leginkább a Felcsút, a Lombard Pápa és a Gyirmót nehezítheti meg.

Keleten a Ferencváros hazai pályán az Orosháza ellen feledtetheti a szolnoki 2–1-es vereséget, azonban tudni kell azt is: Csank János együttese az éllovas Szolnokkal hat-, míg a második helyezett Kecskeméttel szemben négypontos hátrányt hozott össze, azaz sorsa immár a riválisok kezében van. Az orosházaiak edzője, Belvon Attila korábban Békéscsabán Csank János keze alatt is futballozott, és azt mondja, csapata szombaton az Üllői úton is vállalja a nyílt sisakos küzdelmet. Némi reményt jelent a zöld-fehér szimpatizánsoknak, hogy a Szolnok a Kazincbarcika vendége lesz, amely a Magyar Kupában a Honvédot is alaposan megizzasztotta. Várhatóan megszenved majd a Kecskemét is a bentmaradásért küzdő Tököl otthonában.

A Nyugati csoportban a Haladás egy nappal riválisai után lép pályára, és bár legutóbb Barcson elveszítette első tavaszi pontjait (1–1), nehezen hihető, hogy a Kaposvölgye vendégeként ugyanez előfordulna. A tavasszal veretlen még a harmadik helyezett Lombard Pápa, de sok döntetlenje miatt öt forduló alatt hatpontos hátrányt összeszedve immár bravúrral érne fel, ha Urbán Flóriánnak sikerülne osztályt váltania a Lombarddal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik