Higgadtan kell játszani

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.18. 00:00
Címkék
A Soproni Liga talán legjobb meccsén az MTK Budapest a múlt szombaton 1–0-s vereséget szenvedett a Győr vendégeként, így előnye egy pontra olvadt üldözőivel szemben. A Garami József irányította együttes a 24. forduló nyitó meccsén a Gabona Trans Kaposvárt fogadja, amely a tavasszal meg sem közelíti őszi formáját, de képes meglepetésre. A mérkőzés kulcsembere az MTK-ból Hrepka Ádám, a Kaposvárból Oláh Lóránt lehet.

Amiben az ősszel csak egyszer volt részük az MTK Budapest labdarúgóinak, az tavasszal már kétszer is megtörtént: az FC Fehérvár vendégeként éppúgy pont nélkül maradtak (1–0), mint legutóbb az ETO elleni rangadón (ugyancsak 1–0). A Győr elleni találkozó is megmutatta, szó sincs arról, hogy a listavezető számára már csak puszta formalitás a tavaszi idény befejező szakasza; a csapat éppúgy lehet aranyérmes, ahogy negyedikként is befejezheti a bajnokságot. Persze az MTK helyzete még így is kedvezőnek mondható, első helyezettként a sorsa még saját kezében van, azonban egy esetleges újabb hazai botlás (ne feledjük, a tavasszal a Paks és a DVTK is döntetlent játszott a Hungária körúton...) alaposan rontaná esélyeit. A 21. születésnapját három nappal a Kaposvár elleni mérkőzés előtt ünneplő Hrepka Ádám mindenesetre bízik abban, hogy pénteken három ponttal megint közelebb kerülnek álmaik megvalósításához.

„Annyira kicsi a távolság köztünk és üldözőink között, hogy az első helyért zajló versenyfutásban nem szabad már botlanunk – latolgatta az esélyeket Hrepka Ádám. – A Sopron kizárása miatt az utolsó fordulóban nem lépünk pályára, azaz hat meccsünk van még hátra, és bár nem egyszerű mindegyiket győzelemmel zárni, képesnek tartom magunkat erre. A Kaposvár tavaszi szereplése nem foglalkoztat bennünket, de természetesen tiszteljük az ellenfelet. Ez azonban nem változtat a tényen: meg kell szereznünk a három pontot…”

Más lenne a helyzet, ha Győrben nem bukik az MTK, azonban Hrepka Ádám már nem kesereg az 1–0-s vereségen.

A támadót már csak a Kaposvár elleni meccs foglalkoztatja. A Rákóczi nehéz ellenfél: egyetlen hazai vereségét az ősszel éppen pénteki riválisától szenvedte el (3–0 a kilencedik fordulóban), és vendégségben is csak kétszer maradt pont nélkül (4–0 Debrecenben és 2–1 Zalaegerszegen). A csapat ötödikként zárta a bajnokság első felét, és úgy tűnt, akár a dobogós helyekért is versenyben lehet. Mostanra valószínűsíthető, a Rákóczi az ötödik és a kilencedik hely között zárja az idényt, de hogy melyik pozícióban, arra a következő három forduló adhatja meg a választ, amikor a Kaposvár az MTK és az ETO vendége lesz, valamint a Honvédot fogadja.

„Leginkább az foglalkoztat: vajon miért van csapatunk rossz formában? – tette fel a kérdést (önmagának is) a Rákóczi támadója, Oláh Lóránt. – Azzal mindenki tisztában van, hogy Szakály Péter és Dusan Vasziljevics távozásával gyengült a keretünk, s látni kell azt is, ez hatással volt a játékunk ritmusára, az összeszokottságra is. Egyre inkább úgy tűnik, nem tett jót nekünk, hogy szerda-szombat ritmusban játsszuk a találkozókat. Ezt nem panaszként mondom, örülök, ha sok meccs van, azonban a háttér messze nem ideális, nálunk a regeneráció nem ugyanazt jelenti, mint a nyugati csapatoknál. Ugyancsak idegesít, hogy személy szerint nekem sem megy a futball, és itt nem elsősorban a gólok hiányára gondolok. Keresem a játékomat, mint ahogy a csapatunk is keresi őszi önmagát. Jósolni nem akarok a folytatást illetően, de mindannyian azért dolgozunk, hogy a tavalyi eredményünket felülmúljuk.”

Ha valaki elfelejtette volna: a Rákóczi hetedikként zárta a 2006–2007-es bajnokságot…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik