Fényűző módi vagy szegényház?

A mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.06.03. 07:26
Címkék
Tehetős klub lesz a ZTE, vagy szegényház nyílik Zalaegerszegen a következő szezonban? Leginkább ez foglalkoztatja a drukkereket. No meg az is, hogy kik maradnak a keretben, s ki lesz az együttes új vezetőedzője. A tehetős tulajdonos belépésével a szlovákiai Pecze Károly is lehet az új edző, de ha a pénztelenség lesz az úr, abban az esetben a helyi választékból kell szakembert szerződtetniük.

Izgalommentes mérkőzés várt a ZTE-re és a Fehérvárra az utolsó forduló záró találkozóján. Bármi is történjék a pályán, a hazai és a vendégegyüttes is lecövekelt: a ZTE a hetedik, a Fehérvár pedig az ötödik helyen.

Az izgalom így nem a pályán, hanem a színfalak mögött, az irodaházban keresendő, s bizony nem telnek gondtalanul Nagy Ferenc többségi tulajdonos napjai sem. Már a következő szezon anyagi feltételeinek előteremtésén fáradozik, hiszen mindent a pénz határoz meg. Így azt is, hogy kik maradhatnak a keretben, s hogy külföldi vagy honi szakembert szerződtet-e a csapat élére.

Ennek megfelelően A-, B- és C-terv készült.

Ha a tárgyalások sikerre vezetnek, tehetős klubbá válhat a ZTE, a hírek szerint orosz és török vállalkozók is vásárolnának a zrt. tulajdonrészéből. Ha nem, akkor marad támogatónak a város, amely már csak elenyésző hányaddal szerepel a tulajdonosok között. A B-terv szerint a helyi tehetős vállalkozók, szponzorok is segítenének, ám ha valamilyen okból mégis hátat fordítanának, életbe léphet a harmadik, igen szerény változat. Nagy Ferencnek ugyanis ebben az esetben mélyen a zsebébe kell nyúlnia, s szinte önerőből kellene működtetnie a klubot – ez azt jelentené, hogy az egerszegiek jó ideig lemondhatnának a merészebb (nemzetközi kupaszereplést jelentő) álmaikról.

A zalaegerszegiek többsége persze optimista, s biztos benne, hogy az A-terv lép életbe. Ennek jele, hogy több külföldi szakemberrel is tárgyal Nagy Ferenc. Köztük van a szlovákiai Pecze Károly, aki hétfőn már másodszor nézte meg a zalaegerszegi csapatot. Sok öröme azonban nem tellett a játékban. A ZTE ugyanis kényelmesen, öregurasan, rengeteg hibával futballozott.

„A kívülállók számára úgy tűnhet, valóban tét nélküli a mérkőzés – mondta a szünetben Pecze Károly. – De azért senki se higgye, hogy a játékosok unalomból futballoznak. Gondolom, mindenkinek fontos a prémium, így egyáltalán nem mindegy, kinek mekkora összeg kerül a zsebébe. Természetesen a ZTE-re vagyok kíváncsi, de ne várjon tőlem senki értékelést, legyen elég annyi, hogy láthatóan Milan Davidov mozog a középpályán a legtöbbet, de darabos, pontatlan, haszontalan a játéka. A mérkőzésen több fiatal is lehetőséget kapott, egyelőre nekik még sokat kell fejlődniük. A Fehérvár jóval szervezettebb és technikásabb csapat. Náluk a motivációval sincs baj.”

Arra a kérdésre, hogy milyen stádiumban van a Nagy Ferenccel folytatott tárgyalás, Pecze Károly diplomatikusan annyit válaszolt: a tréner itt van Zalaegerszegen, vagyis foglalkoztatja a ZTE érdeklődése. Ám konkrétumokról nem tud, és nem is akar beszámolni.

A kilencvenes évek elején a Rába ETO-nál dolgozó, a Szlovákiában és Törökországban is elismert 62 éves szakember a felkészült edzők sorába tartozik. Érkezésével azonban csak akkor lenne előrelépés Zalaegerszegen, ha nemcsak az edzők szerződtetésének, hanem a keret átalakításának is megteremtődnének az anyagi feltételei. Egyelőre azonban még Nagy Ferenc sem tudja megmondani, mekkora összegből gazdálkodhat a következő szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik