Ez kiváló üzlet volt!

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.07.10. 23:15
Címkék
Dorge Rostand Kouemaha jó üzlet volt: a csatár 14 gólt és több mint százmillió forintos hasznot termelt a Lokinak. Csütörtökön eldőlt, hogy következő idényét a német másodosztályú Duisburgban kezdi.

Csütörtök délután eldőlt: Dorge Rostand Kouemaha a Bundesliga második vonalában szereplő MSV Duisburg csapatában folytatja pályafutását, már csak a tüzetes orvosi vizsgálaton kell megfelelnie a labdarúgónak, hogy hivatalossá váljon az átigazolás. Cseppet sem meglepő, hogy a Magyar Kupa-győztes DVSC-TEVA eladta csatárát, hiszen amikor egy esztendővel ezelőtt a városba került a kameruni játékos, tudni lehetett, hogy a Loki menedzsmentje az erősítés mellett befektetési szándékkal fizetett 60 millió forintot a labdarúgóért a Tatabányának. Dorge Kouemaha is tudta, mit akar elérni, amikor elfogadta a DVSC ajánlatát, s nem is kellett csalódnia.

A DVSC-től származó információk szerint a duisburgiak 750 ezer eurót (mintegy 173 millió forintot) fizetnek a 25 éves csatárért, s még tovább gyarapodhat a magyar klub kasszája, ha Dorge Kouemaha beváltja a hozzá fűzött reményeket, s a szerződésben meghatározott számú mérkőzésen szerepel új csapatában. A kameruni csatár az elmúlt bajnokságban 14 találattal segítette a Lokit, s ezzel az együttes házi gólkirálya volt, azaz a több mint százmilliós hasznon túl is el lehet róla mondani, hogy megérte a befektetett pénzt.

„Jól éreztem magam Debrecenben, s bár sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a bajnokságot, most örülök, hiszen célomat elértem – búcsúzott a kameruni támadó. – A Duisburg jó csapat, nagyra törő célokkal, remélem, egy év múlva a Bundesliga első osztályában játszhatok.”

A bajnoki rajt mellett a jövő csütörtöki, kazahsztáni UEFA-kupa-selejtezőre is készülő DVSC-nek Dorge Rostand Kouemaha távozása után mindenképpen új csatárt kell szerződtetnie. A kameruni játékos kisebb sérülése miatt nem szerepelt a csapat eddig lejátszott két felkészülési mérkőzésén, s ennek utólag örülhet is a szakmai stáb, hiszen legalább feltérképezhette, mire képes az együttes leggólerősebb futballistája nélkül. A Lokinál erőszakos játékost keresnek, aki elöl meg tudja tartani a labdát, s gólokat is tud lőni.

Az már eldőlt, hogy nem Nikola Jovanics lesz Dorge Kouemaha utódja. A próbajátékon Magyarországon tartózkodó 22 éves szerb támadó nem tudja megoldani a Loki problémáit, így az első csapatnál nem tartanak rá igényt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik