Ráadásban kibrusztolt egyenlítés

FAZEKAS ZOLTÁN, KARVALITS LEVENTEFAZEKAS ZOLTÁN, KARVALITS LEVENTE
Vágólapra másolva!
2009.05.17. 01:59
Címkék

Úgy belekezdett a Pécs, mintha nem is idegenben játszana.

Dragan Alekszics és Wittmann Krisztián célzott pontosan távolról, s gyorsan megugrott az alapszakaszgyőztes, jött is a menetrendszerű hazai időkérés (4–13). Láthatóan idegesebb volt a vendéglátó, a pécsiek viszont megfontoltan, s többnyire precízen szövögették akcióikat. A ZTE nem, vagy alig jutott be a palánk alá, mert lezárták a réseket a remek csapatvédekezést bemutató baranyaiak, akik így kinti, többnyire pontatlan dobásokra kényszerítették a fehér mezes hazaiakat.

Wittmann és Alekszics újabb triplát hintett, és tíz pont körül állandósult a vendégelőny. A Zalakerámia egyik fő fegyvere besült, a triplákat borzalmasan dobták Kámán Tamásék, a 17. percig kilenc próbálkozásukból egy sem talált be…

A tizedik kísérlet aztán beesett – Michael Jones volt eredményes–, majd Calvin Watson lefutásgóljai következtek, és máris háromra zárkózott fel a zalai gárda, de a szerdán sziporkázó Thomas Kelley a nagyszünet előtt megrázta magát, egyhuzamban szerzett nyolc pontot, így a félidőre kilenccel tartott előrébb a Pécs.

Simon László beállása nagy lökést adott a Zalaegerszegnek, a kis karmester pontjaival megint egy pontra kapaszkodtak a hazaiak (55–56), sőt Trepák Zoltán hármasa már zalai előnyt ért (58–56).

Szoros lett a csata, mert feljavult a zalaiak játéka, s egyben a kocka is fordult, hiszen az utolsó negyedben már a pécsiek üldözték ellenfelüket. Az utolsó öt percben alig esett kosár, pedig tüzeltek a játékosok becsülettel, ám a koncentráció megcsappant. Az adokkapokból döntetlenre jöttek ki a felek, így jöhetett a ráadás, amelyben hajszálnyival a Zalaegerszeg bizonyult jobbnak, és végül Louis Hinnant 3.4 másodperccel a vége előtt értékesített büntetőivel egy ponttal nyert. Folytatás kedden Pécsen.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik