Győzelemmel kezdte a magyar válogatott az Unicum-kupát

Vágólapra másolva!
2009.07.10. 20:49
A vártnál szorosabb mérkőzésen 9–6-os győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott a 14. Unicum-kupán. Kemény Dénes együttese háromgólos előnnyel kezdte meg a negyedik negyedet, de a végén amiatt kellett izgulni, hogy meglesz-e a siker – szerencsére a hajrában Biros Péter ejtése eldöntötte a meccset, Varga Dénes gólja már csak a hab volt a tortán.
Kiss Gergely három góllal vette ki részét a sikerből
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Kiss Gergely három góllal vette ki részét a sikerből
Kiss Gergely három góllal vette ki részét a sikerből
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Kiss Gergely három góllal vette ki részét a sikerből

Pénteken megkezdődött a hagyományos, immár 14. alkalommal kiírt Unicum-kupa, a Margitszigeten zajló tornán a magyar válogatott először Ausztrália legjobbjai ellen szállt medencébe.

Magyar szempontból jól kezdődött a találkozó, előbb Biros Péter lőtt gólt, majd az annál a találatnál az előkészítő szerepében jeleskedő Kiss Gergely végrehajtóvá lépett elő, így pár perc elteltével már kétgólos volt a mieink előnye.

Az ausztrálok ezt követően két emberelőnyös szituáció végén egyenlítettek, majd mindkét oldalon esett még egy-egy gól, így 3–3-as állással ért véget az első negyed. A második játékrészben csupán egy találat született, ekkor Kiss Gergely emberelőnyben volt eredményes.

A harmadik negyed abszolút a magyar válogatotté volt, Kis Gábor góljára Dyson még válaszolt (mindkét találat fórból született), de az utolsó két percben még kétszer találtunk be az ausztrálok hálójába, így magabiztos, 7–4-es előnnyel várhattuk a záró játékrészt.

Az utolsó percekben azonban a vártnál szorosabban alakult az eredmény, az auszik ugyanis sorozatban két gólt dobtak (a másodikat büntetőből), így a hajrában az volt a tét, hogy képes-e megőrizni előnyét Kemény Dénes csapata.

Szerencsére másfél perccel a vége előtt Biros Péter ejtése eldöntötte a találkozót (ez után egyébként még Varga Dénes is betalált), így a mieink végül 9–6-ra nyerték meg első meccsüket a 14. Unicum-kupán. A magyar válogatott nem játszott igazán jól, de nem is most kell jól játszani, hanem majd a világbajnokságon.

A mai nap másik mérkőzésén a szerb válogatott nagyon magabiztosan, 14-6-ra verte meg Németországot. Folytatás szombaton: 17.45-kor az ausztrál–német összecsapás következik, a mieink pedig este fél nyolckor játszanak Szerbia ellen – minden valószínűség szerint az az összecsapás dönt a tornagyőzelemről.

VÍZILABDA, 14. UNICUM-KUPA


1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 9–6 (3–3, 1–0, 3–1, 2–2)
Hajós uszoda, 1000 néző
Vezette: Galkin (orosz), Süngü (török)
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Howden (28. p.)
Magyarország: Szécsi, BIROS 2, VARGA DÉNES 2, Szivós, Kis G. 1, Hosnyánszky, KISS G. 3. Csere: Hárai, Varga Dániel 1, Madaras, Varga II Zs., Török.
Ausztrália: STANTON, Richardson 1, Young, Howden, Boyd, Cleland, WHALAN 3. Csere: Cargill, Robertson, Lewis, DYSON 2, Will.
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: Halványan játszottunk, és nem használtuk ki a góllövési lehetőségeinket. Aki nem látta a bukaresti meccset, annak azt tudom mondani, így játszottunk a románok elleni is, csak akkor kikaptunk, míg most nyernünk.
John Fox: Örülök, hogy a csapatom szoros meccset játszott a sokkal erősebb magyar válogatott ellen.

MÁR KÖZÖLT EREDMÉNY
Szerbia–Németország 14–6 (3–2, 4–1, 2–1, 5–2)

AZ ÁLLÁS

1. Szerbia 1 1 14–6 3
2. MAGYARORSZÁG 1 1 9–5 3
3. Ausztrália 1 1 6–9 0
4. Németország 1 1 6–14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik