Labdarúgás: a rasszizmus elleni fellépésre szólít fel az UEFA

Vágólapra másolva!
2005.12.13. 19:53
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) figyelmeztette a tagországaiban működő klubokat és a nemzeti bajnokságok szervezőit, hogy adott esetben szankciókat alkalmaz ellenük, ha a mérkőzéseken rasszista rendbontást vagy ilyen megnyilvánulásokat tapasztal.
illusztráció
illusztráció

Lars-Christer Olsson, az UEFA ügyvezető igazgatója azt szeretné elérni, hogy a nemzeti bajnokságokban a következő idénytől vezessenek be rasszizmusellenes intézkedéseket, és azokhoz kemény büntetéseket rendeljenek.

"A legkeményebb szankciókat kell alkalmaznunk, végső esetben a bajnokságból való kizárásról is szó lehet – mondta Olsson. – Nem csak az UEFA által rendezett sorozatokról van itt szó, ezeknek a nemzeti bajnokságokban is érvényt kell szerezni."

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) éppen a közelmúltban kellett foglalkoznia ezzel a kérdéssel, miután előbb az Újpest–MTK, majd a Bp. Honvéd–MTK mérkőzéseken is antiszemita bekiabálások és sértések hangzottak el a közönség soraiból.

Az MLSZ figyelmeztette a játékvezetőket, hogy ilyen esetekben először meg kell szakítaniuk a mérkőzést, és ha ettől sem javul a helyzet, akkor le kell fújniuk a meccset, ellenkező esetben akár a bírói keretből is kizárhatják őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik