Luxemburgo visszatér a Santoshoz

Vágólapra másolva!
2005.12.14. 10:46
Címkék
Vanderlei Luxemburgo, a Real Madrid labdarúgócsapatától a közelmúltban távozó brazil vezetőedző megegyezett korábbi csapatával, a Santosszal, így az előző év bajnokánál folytatja a munkáját. A szakvezető tizenegy hónappal ezelőtt hagyta el a Santost, hogy Madridban dolgozhasson.
Nem sokáig volt állás nélkül Vanderlei Luxemburgo
Nem sokáig volt állás nélkül Vanderlei Luxemburgo
Nem sokáig volt állás nélkül Vanderlei Luxemburgo
Nem sokáig volt állás nélkül Vanderlei Luxemburgo
Ahogyan az várható volt, Vanderlei Luxemburgo visszatér a Santosba. Az 53 éves brazil futballedző szóban már megegyezett korábbi együttesével, a szerződést pedig a jövő héten írhatják alá – közölte újságírókkal a Santos szóvivője.

Luxemburgót december 4-én, a Getafe elleni 1-0-s győzelem után menesztette a Real Madrid igazgatósága. A szakember 11 hónapot töltött Madridban.

A Santos Luxemburgo távozása óta három edzőt "fogyasztott el" – előbb Oswaldo Oliveira, majd Alexandre Gallo, legutóbb pedig Nelsinho dolgozott a csapat mellett.

A minden idők legjobb labdarúgójának megválasztott Pelé korábbi együttese ebben az esztendőben a tized helyen zárta a bajnokságot, így nem vehet részt a 2006-os Libertadores-kupa küzdelmeiben.

Vanderlei Luxemburgo harmadszor tér vissza a klubhoz, amelynek szurkolóival afféle "szeretlek is meg nem is" típusú viszonyban van.

Először 1997-ben hagyta el a Santost, hogy elfogadja a rivális Corinthians ajánlatát. Amikor később ellenfélként visszatért, a csapat szimpatizánsai érméket dobáltak be a pályára, kifejezvén ezzel azt, hogy szerintük Luxemburgo egy pénzért megvásárolható zsoldos.

A tréner 2004-ben visszatért, és sikerült visszaszereznie a szurkolók bizalmát azzal, hogy megnyerte a bajnokságot a Santosszal. Ezután jött a Real Madrid ajánlata, amelyet elfogadott, de a sors most ismét visszavezette a Santoshoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik