Holland kapitány Oroszországban?

Vágólapra másolva!
2006.01.15. 16:22
Címkék
Orosz sajtóértesülések szerint Guus Hiddink vagy Dick Advocaat lehet az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a világbajnokság után.
Guus Hiddink és Dick Advocaat közül kerülhet ki a befutó
Guus Hiddink és Dick Advocaat közül kerülhet ki a befutó
Guus Hiddink és Dick Advocaat közül kerülhet ki a befutó
Guus Hiddink és Dick Advocaat közül kerülhet ki a befutó


Az orosz sajtófórumok arra alapozzák kijelentéseiket, hogy a nemrég hivatalba lépett új szövetségi elnök, Vitalij Mutko korábban leszögezte: mindenképpen külföldi kapitányt akar a válogatott élére.

"Három világhírű külföldi edzővel is tárgyaltam az elmúlt napokban, s kettőtől pozitív választ kaptam, miszerint szívesen lennének szövetségi kapitányok Oroszországban" - nyilatkozta Mutko. - "A problémát az jelenti, hogy ezeknek a szakembereknek élő szerződésük van a világbajnokság végéig, tehát csak utána vehetnék át a válogatottat."

Mutko már azt is elmondta, hogy a jövendő orosz kapitány fizetése 2-5 millió dollár között lesz egy évben.

Amikor rákérdeztek arra, hogy az a két szakember, aki elvállalná a posztot, Hiddink és Advocaat lenne, Mutko mosolyogva csak annyit mondott: "No comment."

Hiddink jelenleg a PSV Eindhoven vezetőedzője, valamint Ausztrália válogatottját fogja irányítani a vb-n. Ő már két alkalommal is szerepelt edzőként világbajnokságon, 1998-ban Hollandiát, 2002-ben pedig Dél-Koreát irányította. Advocaat jelenleg Dél-Korea válogatottjának kapitánya.

Az orosz válogatott november vége óta szövetségi kapitány nélkül van, amióta Jurij Szjomin távozott. Az orosz válogatott nem tudta kiharcolni még a pótselejtezőt sem a csoportjában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik