Matthäus és Trapattoni veszi át a Salzburgot

Vágólapra másolva!
2006.05.19. 20:49
Címkék
Lothar Matthäusnak újra van csapata, az egykori magyar szövetségi kapitány Salzburgban dolgozik tovább. A német szakember edző lesz a csapatnál, míg Giovanni Trapattonit szakmai igazgatóként szerződtették.
Lothar Matthäus újra munkát kapott
Lothar Matthäus újra munkát kapott
Lothar Matthäus újra munkát kapott
Lothar Matthäus újra munkát kapott

Lothar Matthäus a következő szezont az osztrák Red Bull Salzburg csapatánál kezdi, az élvonalbeli klub egy évre szóló szerződést ajánlott neki.

Az egykori magyar szövetségi kapitány edzője lesz az osztrák csapatnak, míg a salzburgiak a szakmai igazgatói posztra is egy nagy nevet kért fel: Giovanni Trapattonit.

Matthäusék elődjét, Kurt Jarát nagy meglepetésre távolították el a csapat éléről, ráadásul állítólag belső vizsgálat is indult a 2008-ig szerződéssel bíró egykori kiváló labdarúgó ellen. Jarával egyébként második helyen végzett a csapat, négy ponttal lemaradva a bajnok Austria Wientől.

A Salzburgnak magyar játékosa is van, Bodnár László a Matthäus-féle válogatottban is állandó szerepet kapott.

A német rekordválogatott szakember szerződése 2005. december 31-én járt le a magyar szövetséggel, majd egy hónapig a brazil Atletico Paranaensét irányította.

Giovanni Trapattoni az előző szezont még a Stuttgartnál kezdte el, ám a gyenge eredmények miatt felállították a sváb csapat kispadjáról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik