László Csaba lett az ugandai kapitány

Vágólapra másolva!
2006.07.10. 17:11
Címkék
László Csaba lett az ugandai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A korábban a Ferencvárost és (átmenetileg) a Sopront irányító szakember négy évre kötelezte el magát az afrikai ország szövetségére.

László Csaba Magyarországon előbb Lothar Matthäus segítője volt a válogatottnál, közben a Ferencváros labdarúgó-csapatát is irányította.

Első szezonjában második helyen végzett a zöld-fehér együttessel, és az UEFA-kupában is bejutottak a csoportkörbe. A bajnoki ezüstérem azt jelentette, hogy újra sikerült eljutni a második számú európai kupasorozatba. Ott azonban csúnya pofon érte az együttest, az MTZ-Ripo Minszk már az elején elbúcsúztatta őket.

A második szezonjában már a bajnokságban sem jöttek az eredmények, így az őszi szezon végén felállították őt a kispadról. A téli felkészülés alatt kinevezték, majd rövid idő után el is bocsátották a Sopron együttesétől, eddig nem is volt munkája.

Eddig, mivel az ugandai szövetség úgy érezte, hogy a romániai magyar szakember az, aki a legalkalmasabb a válogatott irányítására, és négy évre szóló szerződést kötöttek vele.

A hírek szerint László Csaba mellett két másik jelölt volt a kapitányi posztra, de végül a 42 éves edzőt választotta Lawrence Mulindwa szövetségi elnök.

Az ugandai válogatott nem jutott ki a legutóbbi világbajnokságra, mert bár az előselejtezőn hosszabbítás után továbbjutottak Mauritius ellen, a csoportkörben csak a hatodik, utolsó helyen végeztek tíz meccsen szerzett nyolc pontukkal. A csoportot Ghána nyerte, a további sorrend: Kongói DK, Dél-Afrika, Burkina Faso, Zöld-foki-szigetek és Uganda volt.

Az egyiptomi Muhammad Abbast az év elején rúgták ki, őt a szerb Tomiszlav Szivics váltotta, ám a közelmúltban ő is távozott a kispadról, helyette érkezik László Csaba.

Az ugandai szövetség azt várja az új kapitánytól, hogy vezesse ki a válogatottat a 2008-as Afrika-kupára. Az első meccset Lesotho ellen vívják szeptember harmadikán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik