Argentína: Agüero álma a brazilok ellen válhat valóra

Vágólapra másolva!
2006.08.29. 12:20
Címkék
Londonban barátságos találkozón méri össze magát vasárnap dél-amerikai két meghatározó válogatottja, Argentína és Brazília. A mérkőzésen válogatottbeli bemutatkozásával valóra válhat egy fiatal tehetség, Sergio Agüero (képünkön) álma.
„Mindig is ez volt az egyik legnagyobb álmom. Nagyon boldog vagyok, amióta megtudtam, Alfio Basile szövetségi kapitány számít rám a brazilok ellen” – mondta a kerethirdetést követően az érintett.

A Diego Maradona által már a vb-csapatba is bekövetelt támadó a nyáron rekordösszegért szerződött az argentin Independiente gárdájától a spanyol Atlético Madridhoz. Érkezése még egy olyan ismert klasszist is visszakozásra késztetett, mint a szerb Mateja Kezsman, aki a mellőzöttségtől való félelmében Törökországig, egészen pontosan a Fenerbahcéig szaladt.

A most 18 éves, Spanyolország „Kun” becenéven is futó Agüero a 2002-2003-as szezonban mutatkozott be az argentin élvonalban, és tagja volt a 2005-ben ifi vb-t nyert dél-amerikai korosztályos válogatottnak.

A Barcelona tinije, Lionel Messi még ki sem futhatta magát, éppen csak megvillantotta tehetségét a világ előtt, máris itt van az újabb klasszisjelölt. Ketten együtt hosszú éveken keresztül megoldást jelenthetnek az argentin válogatott támadóalakzatában, amelyben rajtuk kívül még a 25 éves Saviola és a 22 éves Tevez is fontos láncszem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik