Veron hosszú száműzetés után visszatér az argentin válogatottba

Vágólapra másolva!
2007.02.28. 15:54
Címkék
Juan Sebastian Veron egy perc játéklehetőséget sem kapott José Pekerman szövetségi kapitány idején, Alfio Basile szakvezető viszont a válogatott edzőtáborába meghívta a rutinos középpályást, aki négy éve nem lépett pályára címeres mezben.

A Lazio, az Internazionale és a Manchester United korábbi kiválósága legutóbb 2003 novemberében, a Kolumbia elleni, 1-1-re végződő idegenbeli találkozón ölthette fel a címeres mezt.

A Pekerman-érában egyetlen egyszer sem válogatták be, a szakember ténykedése idején fel sem merült a neve. Ez azt jelentette, hogy a németországi világbajnokság előtt Veron hiába reménykedett a kerettagságban.

A rutinos középpályás népszerűsége a 2002-es vb után drasztikusan csökkent, a közvélemény részben őt okolta a válogatott korai kieséséért.

A torna halálcsoportjának tartott kvartettből végül Svédország és Anglia jutott tovább, Nigéria és Argentína pedig búcúzott a további küzdelmektől.

A hosszú európai légióséletet feladva Veron tavaly nyáron tért haza, az Estudiantes de La Plata gárdájához írt alá.

Új kenyéradójánál nem vallott szégyent vezérletével a csapat az élen zárta az Apeturát, a pontvadászat őszi szakaszát.

Basile-mester az edzőtáborozó keret összeállításakor nem vette számításba az európai topligákban szereplő futballistákat, a kapitány ezúttal a honi pontvadászatban jeleskedő játékosokra épít.

AZ ARGENTIN VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Juan Pablo Carrizo (River Plate), Oscar Ustari (Independiente)
Hátvédek: Hugo Ibarra (Boca Juniors), Daniel Diaz (Boca Juniors), Paulo Ferrari (River Plate), Eduardo Tuzzio (River Plate), Hernan Pellerano (Velez Sarsfield), German Re (Newell's Old Boys), Jonathan Bottinelli (San Lorenzo)
Középpályások: Leonardo Ponzio (River Plate), Fernando Belluschi (River Plate), Agustin Pelletieri (Lanus), Juan Sebastian Veron (Estudiantes de La Plata), Jose Sosa (Estudiantes de La Plata), Cristian Ledesma (San Lorenzo), Daniel Montenegro (Independiente), Neri Cardozo (Boca Juniors)
Támadók: Rodrigo Palacio (Boca Juniors), Ezequiel Lavezzi (San Lorenzo), Mariano Pavone (Estudiantes de La Plata), Mauro Zarate (Vélez Sarsfield)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik