A Koreai Köztársaság kaparintotta meg a bronzérmet az Ázsia Kupán

Vágólapra másolva!
2007.07.28. 20:11
Címkék
A dél-koreai válogatott végzett a harmadik helyen a labdarúgó Ázsia Kupán, miután a bronzcsatában tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Japánt az indonéziai Palembangban. A döntőben Irak és Szaúd-Arábia találkozik egymással, magyar idő szerint vasárnap 14:35-kor.
A koreaiak extázisban a meccs után
A koreaiak extázisban a meccs után
A koreaiak extázisban a meccs után
A koreaiak extázisban a meccs után

Japán menetelésének Szaúd-Arábia vetett véget 3-2-es győzelmével, míg Dél Korea végzetét Irak jelentette a tornán, miután 11-esekkel múlták felül őket az elődöntőben.

A 2002-es vb két társrendezőjének mérkőzése nem volt tét nélküli, hiszen azzal a tudattal léphettek pályára, hogy a győztes automatikusan képviselheti magát a 2011-es ázsiai kontinenstornán.

A küzdelmes mérkőzésen az 57. percben történt váratlan fordulat: a védő Kang Min-so megkapta második sárga lapját is a mérkőzésen, így a kiállítás sorsára jutott. Hogy ne érezze egyedül magát, követte a gárda holland edzője, és annak néhány segítője is, miután a játékvezető reklamálás miatt nekik is felmutatta a piros lapot.

A koreai kapus Li Vun-je lett a bronzmeccs hőse, miután sikerült kivédenie Naotake Hanyu büntetőjét és eldönteni a 120 percen át góltalan összecsapást.

ÁZSIA KUPA, A 3. HELYÉRT
Koreai Köztársaság–Japán 0-0 - tizenegyesekkel 6-5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik