Nehezebb BL-erőpróba előtt az FTC pólócsapata

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 10:14
Sztilianosz Argiropulosz a meccs legjobbjaként öt gólt dobott a Dinamo Tbiliszinek az első körben (FOTÓ: BALOGH LÁSZLÓ)
Fontos lehet a jó kezdés a Radnicski ellen az FTC-nek a Bajnokok Ligája-csoportkör 2. fordulójában, a szerb bajnoki ezüstérmes ugyanis vélhetően nem fárad el egy félidő után – a Tbiliszivel ellentétben.

Nem dőlhet hátra a címvédő FTC-Telekom a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, a Tbiliszi elleni fölényes győzelem után máris újabb mérkőzés következik. Nyéki Balázs együttese hétfőn Kragujevacba utazott, ellenfele, a szerb Radnicski bizonyára kettőzött erővel száll harcba kedd este a 2. fordulóban, hiszen 10–10 után ötméteresekkel alulmaradt a horvát Jadran Splittel szemben az első körben – egy újabb vereséggel lépéshátrányba kerülne a továbbjutásért folytatott harcban.

A Ferencváros döcögősebb első negyed után simán, 16–7-re múlta felül a grúz Dinamo Tbiliszit múlt kedden – akkor Nyéki Balázs úgy nyilatkozott lapunknak, a BL-ben benne van a pakliban a nehezebb kezdés.

„Két negyedig harcolnak, motiváltak, megmutatnák a nemzetközi elitben, hogy jó játékosok, csak aztán elfáradnak. Nem kezdtük rosszul a meccset, talán két elkerülhető gólt kaptunk, de utána nagyon tetszett a védekezésünk, a támadójátékunk pedig az elejétől jól működött, és nagy tempót diktáltunk, azaz nem adtunk nekik esélyt” – fogalmazott a szakember.

A gyors tempóra és a lendületes játékra a Radnicski ellen is szükség lesz, illetve jobb kezdésre, ugyanis a szerb bajnokság előző kiírásának ezüstérmese vélhetően nem fárad el egy félidő után. A Radnicskinél alaposan bevásároltak a nyáron, olyan olimpiai bajnok klasszisok szerződtek Kragujevacba, mint Nikola és Petar Jaksics, Sztrahinja Rasovics, Radomir Drasovics, Radosz­lav Filipovics és Dusko Pijetlovics. Nikola Jaksics korábbi csapata ellen pólózhat, míg Rasovics egykori Eger- és Vasas-, Pijetlovics Szolnok-játékosként már jól ismerheti a Ferencváros elleni párharcokat.

Mindkét gárda győzelemmel hangolt a nemzetközi összecsapásra a hétvégén. A BVSC selejtezőcsoportjából BL-főtáblára jutó Radnicski a regionális ligában 17–12-re nyert a Szolnokkal egy Eurokupa-csoportban szereplő Mladost Zagreb ellen, míg az FTC idegenben 14–7-re legyőzte a Szentest, noha a nagyszünetben még csak egy góllal vezetett. A harmadik negyed ezúttal is kritikus lehet, ám a fizikailag rendkívül erős szerbeket aligha lesz könnyű felőrölnie a Ferencvárosnak.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, B-CSOPORT
20.00: Radnicski (szerb)–FTC-TELEKOM (Tv: M4 Sport)
20.15: Dinamo Tbiliszi (grúz)–Jadran Split (horvát)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik