Kaká és Ronaldinho ismét tagja a brazil válogatott keretének

Vágólapra másolva!
2007.08.08. 11:28
Címkék
Augusztus 22-én Franciaországban, egészen pontosan Montpellier-ben, barátságos mérkőzésen Algéria legjobbjai ellen lép pályára a Carlos Dunga szövetségi kapitány által irányított brazil labdarúgó-válogatott, amelybe némi kihagyást követen ismét meghívót kapott két klasszis, Ronaldinho és Kaká.
Kaká egy kis pihenés után ismét a brazil keretben
Kaká egy kis pihenés után ismét a brazil keretben
Kaká egy kis pihenés után ismét a brazil keretben
Kaká egy kis pihenés után ismét a brazil keretben

„Miért haragudnék rájuk - nyilatkozta Dunga -, már bizonyították, itt a helyük a keretben.”

A bajnoki ezüstérmes Barcelona, illetve a BL-győztes AC Milan gólerős irányítója a fárasztó bajnoki és kupaszezonra hivatkozva kért felmentést és mondta le a részvételt a venezuelai Copa Américán. A tornán aztán nélkülük is győzni tudott a brazil csapat, amely a fináléban az örök rivális, elsőszámú favorit argentin gárdát verte 3-0-ra.

Dunga együttese a Mexikó elleni 2-0-s vereséggel nyitott a 2007-s Copán, de azt követően nem volt csapat, amely megállította volna őket. Az első összecsapást követően a brazil sajtó és a szurkolók is a hiányzókat okolta a vereségért, később a menetelés során azonban a helyettesek elcsendesítették a kritikusokat és feledtették a már pihenőket.

A csoportban Chilét 3-0-ra, Ecuadort 1-0-ra verték, majd a negyeddöntőben előbbire mértek kiütéses, 6-1-s vereséget.

A elődöntőben az Uruguay elleni 2-2-t követően tizenegyesekkel búcsúztatták riválisukat, majd jött a már említett döntő, Argentína ellen.

Dunga együttese végig fegyelmezett játékot mutatott, rendkívül zárt védekezéssel, amely nélkülözte a látványos szambát. Emiatt többször bírálták a csapatot, de leginkább az őket irányító szakembert. Az eredmény azonban Dungáékat igazolta, ráadásul két olyan zsenit nehéz, hogy azt ne mondjuk, lehetetlen pótolni, még Brazíliában is, mint Ronaldinho és Kaká.

Algéria ellen erre a pótlásra már nem lesz szükség, hiszen mindketten tagjai a brazil keretnek. A dél-amerikai együttesbe öt játékos kapott meghívót a Bundesligából, a Serie A-t ugyancsak öt, a La Ligát négy a Premier League-t két játékos képviseli, míg otthonról csupán három játékost válogatott be a kapitány.

Dunga folytatja a csapat átalakítását, a Copán és a tavalyi vb-n is szerelő gárdából ezúttal Gilberto Silva maradt ki, míg a Zé Roberto a kontinenstorna előtt mondta le a válogatottságot és adta át a helyét Julio Baptistának.

Julio Cesar, Gilberto, Juan, Mineiro és Robinho, illetve a most visszakerült Kaká, Ronaldinho, Lúcio hármas idézi még a 2006-s németországi tornát.

A müncheniek középhátvédje sérülés miatt nem lehetett tagja a Copát nyerő brazil együttesnek.

Közös a két keretbe visszakerült játékosban, hogy a nyári átigazolási piacon mindketten slágertémát jelentettek, bár jelen állás szerint minden marad változatlanul és ott folytatják pályafutásukat ősszel, ahol tavasszal abbahagyták.

Kakát a Real Madrid vitte volna, Ronaldinhót pedig pont honfitársa mellé, de még inkább előbbi helyére az AC Milan.

DUNGA KAPITÁNY KERETE:

Kapusok: Julio Cesar (Internazionale), Doni (AS Roma)
Védők: Daniel Alves (Sevilla), Alex Silva (Sao Paulo), Gilberto (Hertha), Juan (AS Roma), Kléber (Santos), Lucio (Bayern München), Maicon (Internazionale)
Középpályások: Diego (Werder Bremen), Lucas (Liverpool), Elano (Manchester City), Kaká (AC Milan), Naldo (Werder Bremen), Julio Baptista (Real Madrid), Mineiro (Hertha), Josué (Sao Paulo), Fernando (Girondins Bordeaux)
Csatárok: Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Rafeal Sobis (Betis), Vagner Love (CSKA Moszkva)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik