Delneri: Szeretem Veronát, de nyernünk kell

Vágólapra másolva!
2010.12.19. 13:43
null
Delneri szívesen tér vissza Veronába (Fotó: Action Images)
Bár Angliában a havazás miatt nem rendeznek ma mérkőzéseket az élvonalban, az olasz, a spanyol és a német bajnokság küzdelmei folytatódnak. A Serie A-ban Luigi Delneri, a Juventus vezetőedzője korábbi sikerei színhelyére látogat a Chievo elleni meccs apropóján. A Primera Divisiónban a Real Madrid a Sevillát fogadja, Olaszországban és Spanyolországban pedig egyaránt „magyar rangadót" rendeznek ma.

SERIE A

A Milan szombat esti, Roma elleni botlása után a Juventus, a Napoli és a Lazio esélyt kapott arra, hogy három pontra felzárkózzon a piros-feketékre a Serie A tabelláján. A fővárosiak a kora délutáni összecsapást játsszák az Udinese ellen, míg a nápolyiak a Leccét fogadják 15 órakor.

A torinóiak Veronába utaznak a Chievo otthonába. A sárga-kékek ebben az idényben már legyőzték az Intert és a Napolit is, valamint döntetlent játszottak a Romával, így Stefano Pioli vezetőedző nem alaptalanul bízik benne, hogy a Juve ellen is sikerül szenzációt szerezni.

„A nagy klubok elleni meccsekre a szokásosnál jobban felpörgünk – mondta a nyolcvanas évek közepén hátvédként a Juventust erősítő szakember. – A Juvéra mindig is szeretettel gondolok, de most ellenfélként érkezik hozzánk. Nehéz rivális és jól szervezett, ám amíg senki sem rúg labdába, van esélyünk."

A Chievo az előző két mérkőzését elbukta, a mai diadal azonban orvosolná a problémákat. A Juventus is nehéz időszakot próbál meg lezárni, a „zebrák" ugyanis kiestek az Európa-ligából. Luigi Delneri vezetőedző szerint ezt a kudarcot előnnyé kell változtatnia csapatának.

„Nem tudom, előnyt szerezhetünk-e vetélytársainkkal szemben, de bízom benne, hiszen nekik meg kell osztaniuk a figyelmüket, miközben mi kizárólag a bajnokságra figyelünk majd – mondta Delneri, aki szintén egykori klubja ellen készül, hiszen a Chievo trénereként szerzett hírnevet. – Csodás lesz visszatérni Veronába, együtt nőttünk fel, és máig szoros barátság és őszinte tisztelet köt össze minket. Ám a Juventus edzőjeként csak arra tudok gondolni, hogy zsinórban harmadszor is nyerjünk és győzelemmel zárjuk le az évet. Ehhez a legjobb játékunkra lesz szükség."

A torinóiak mestere nem számíthat az eltiltott Felipe Melóra, valamint a sérült Claudio Marchisio, Alex Del Piero kettősre sem, sőt Alberto Aquilani játéka is kétséges.

A Napoli számára kötelező a győzelem az eddigi nyolc idegenbeli meccsén egyetlen pontot szerző Lecce ellen, és sikerhez akár Cristiano Lucareli is hozzásegítheti a csapatot. A csatár először szerepel a gárda keretében a szeptemberi térdműtétje óta.

Az esti mérkőzésen Genovában a két helyi „magyar" együttes csap össze. A Sampdoriában a La Gazzetta dello Sport szerint Koman Vladimir kikerül a kezdőcsapatból, amelyben Stefano Gumberti játszik majd a helyén. Az olasz szaklap Rudolf Gergelyt viszont a kezdőbe jelöli Luca Toni mellé.

A Gazzetta szerint a 15 órakor Cataniában fellépő Bresciában Vass Ádám kezdeni fog, míg Feczesin Róbert a kispadon kap helyet a kék-fehéreknél.

PRIMERA DIVISIÓN

A spanyol bajnokságban ismét fel van adva a lecke a Real Madridnak: José Mourinho csapatának a Sevillát kell megvernie a Santiago Bernabéu Stadionban, ha nem akar lemaradni a tegnap az Espanyolt 5–1-re kiütő Barcelonától.

A portugál szakember a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, a sérüléséből hihetetlenül gyorsan felépülő Sergio Ramos játékra jelentkezett, és a világbajnok védő a kezdő tizenegyben kap helyet az andalúzok ellen. Mourinho egyébként gyors évértékelőt is tartott az újságírók kérésére.

„Ez volt karrierem legjobb éve. Bajnokságot, kupát, Bajnokok Ligáját nyertem, és a Real Madridhoz igazoltam, amellyel mindhárom fronton harcban állok. Egy tízes skálán tizenegyes osztályzatot adnék magamnak" – mondta Mourinho, aki szerint csak a sajtó találta ki, hogy Cristiano Ronaldo és Iker Casillas között feszültség van.

Ma késő délután egyébként „magyar derbit" rendeznek a Primera Divisiónban: a Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Osasuna Pintér Ádám alakulatát, a Zaragozát fogadja. Arra is jó esély van, hogy a két magyar futballista a pályán találkozik egymással, legalábbis Pintér nagy valószínűséggel a kezdőbe kerül Edmílson helyére, akivel nem volt elégedett Javier Aguirre vezetőedző, míg a hazaiaknál  spanyolországi beszámolók szerint José Antonio Camacho mester már a meccs elején pályára küldi Vadóczot.

BUNDESLIGA

Németországban a Bayern München a listavezető Dortmund szombati frankfurti veresége után a győzelem reményében utazik az utolsó előtti Stuttgart otthonába, de vigyáznia kell, mert a múlt héten elbocsátott Jens Keller helyére kinevezett Bruno Labbadia a hét közepén 5–1-es győzelemmel mutatkozott be a VfB kispadján a dán Odense ellen.

A meccs kulcsembere Mario Gomez lehet, a sváboktól tavaly Münchenbe szerződő csatár szívesen megy vissza korábbi klubjának stadionjába. „Sok barátom van Stuttgartban, több játékossal is évekig együtt játszottam, de most az a fontos, hogy mi szerezzük meg a három pontot, ne ők" – mondta Gomez.

 A SZOMBATI PROGRAM
SERIE A, 17. FORDULÓ
 
Lazio–Udinese 12.30, Tv: Digi Sport
Napoli–Lecce
15.00
Chievo–Juventus
15.00, Tv: Digi Sport
Catania–Brescia
15.00
Parma–Bologna
15.00
Bari–Palermo
15.00
Sampdoria–Genoa
20.45, Tv: Digi Sport
PRIMERA DIVISIÓN, 16. FORDULÓ
 
Almería–Getafe 17.00
Osasuna–Zaragoza 17.00, Tv: Sport2
Málaga–Atlético Madrid 19.00, Tv: Sport1
Real Madrid–Sevilla
21.00, Tv: Sport1
BUNDESLIGA, 17. FORDULÓ
 
Leverkusen–Freiburg 15.30, Tv: Eurosport2
Stuttgart–Bayern München17.30, Tv: Eurosport2

A tabellákat itt találja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik