Vége a lila böjtnek, bombajó bajorok, menő Manchester - szombati videók

Vágólapra másolva!
2011.09.11. 09:24
Címkék
Szombaton ismét futballdömping volt az európai topligákban és a magyar bajnokságban is. Első győzelmét aratta az Újpest, az utolsó percekben nyert a Videoton. A német élvonalban a Bayern München Mario Gomez négy és Frank Ribéry két góljának is köszönhetően 7–0-ra kiütötte a Freiburgot, míg a német címvédő Dortmund otthon kapott ki a Herthától. Angliában mindkét manchesteri csapat nyert. Az United Wayne Rooney mesteri hármasával és Javier Hernández duplájával 5–0-s sikert aratott Boltonban. Az Arsenal szerencsés góllal, a Chelsea minimális különbséggel nyert. A spanyol bajnokságban az FC Barcelona hiába vezetett két góllal a Real Sociedad ellen, végül csak 2–2-t játszott. Ezt a Real Madrid kihasználta, bár a Getafe ellen csak a második félidei remek játékkal lett meg a 4–2-es győzelem.

A labdarúgó NB I-ben az Újpest labdarúgócsapata a Pécsi MFC 4–1-es legyőzésével megszerezte első győzelmét a 2011–2012-es szezonban. A lila-fehérek Dvorschák Gábor remek góljával szereztek vezetést, majd Bojan Mihajlovics közelről növelte az előnyt. A baranyaiak Andorka Péter révén szépítettek, aki a kapufáról kipattanó labdára csapott le, ám egyenlíteniük nem sikerült, ugyanis Kabát Péter a 85. percben higgadtan értékesítette a büntetőt, míg a lefújás előtt Rajczi Péter a lekészített passz után vágta a labdát a bal alsó sarokba.A labdarúgó NB I-ben az Újpest labdarúgócsapata a Pécsi MFC 4–1-es legyőzésével megszerezte első győzelmét a 2011–2012-es szezonban. A lila-fehérek Dvorschák Gábor remek góljával szereztek vezetést, majd Bojan Mihajlovics közelről növelte az előnyt. A baranyaiak Andorka Péter révén szépítettek, aki a kapufáról kipattanó labdára csapott le, ám egyenlíteniük nem sikerült, ugyanis Kabát Péter a 85. percben higgadtan értékesítette a büntetőt, míg a lefújás előtt Rajczi Péter a lekészített passz után vágta a labdát a bal alsó sarokba.

ÚJPEST FC–PÉCSI MFC 4–1

(A Sport Televízió felvétele)

DVORSCHÁK: MÁR IDEJE VOLT!


Vaskó Tamás 90. percben fejelt góljával a címvédő Videoton 1–0-ra nyert hazai pályán a Haladás ellen. A mindent eldöntő gól előtt a fehérvári védő teljesen üresen maradt a tizenhatoson belül, így szabadon fejelhetett a bal alsó sarokba.

VIDEOTON–HALADÁS 1–0

(A Sport Televízió felvétele)

ACZÉL: AMIT MI TETTÜNK, AZT NEM LEHET MEGCSINÁLNI SEHOL SEM

Az angol Premier League szombati utolsó mérkőzésén a Manchester United nagy verést mért a Boltonra a Wanderers otthonában. Wayne Rooney mesteri hármasával és Javier Hernández duplájával a „vörös ördögök" 5–0-ra győztek. Győzött az Arsenal is, egy igencsak mókás góllal, és szintén három pont büszke tulajdonosa lett a Chelsea és a Manchester City.

BOLTON–MANCHESTER UNITED 0–5



ARSENAL–SWANSEA CITY 1–0


SUNDERLAND–CHELSEA 1–2

MANCHESTER CITY–WIGAN ATHLETIC 3–0

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 5. fordulójában a Bayern München hazai pályán a négygólos Mario Gomez és a két találatig jutó Frank Ribéry vezérletével 7–0-ra legyőzte a Freiburgot, míg a Hertha a címvédő Borussia Dortmund otthonából hozta el a három pontot.

BAYERN MÜNCHEN–FREIBURG 7–0

BORUSSIA DORTMUND–HERTHA BSC 1–2




A Stuttgart hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Hannovert. A harmadik gól előtt a magyar válogatott Hajnal Tamás gólpasszt adott Serdar Tascinak. A középpályás a Moldova elleni idegenbeli Eb-selejtezőn született vezető gólhoz hasonlóan ezúttal is a kapu elé lőtte be szabadrúgásból a labdát, amelyet csapattársa közelről kotort be.

HAJNAL GÓLPASSZA 1:00-NÁL

Feczesin Róbert góljával a Brescia 1–0-ra nyert a Juve Stabia ellen idegenben az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A magyar támadó a laposan belőtt passzra érkezett, és éppen annyival előzte meg védőjét, hogy a kapuba találjon. Feczesin az eddigi négy fordulóban háromszor volt eredményes.

FECZESIN GÓLJA 2:25-NÉL

A Reggina 3–1-re nyert a Gubbio vendégeként. A délolasz csapat kapuját ezúttal is Kovácsik Ádám védte, aki a harmadik gólban nagy szerepet vállalt, ugyanis a 93. percben hatalmas kirúgása után Fabio Ceravolo – kihasználva a védő hibáját – befejezte az akciót.

KOVÁCSIK GÓLPASSZA 2:25-NÉL

A spanyol élvonalbeli bajnokságban az FC Barcelona hiába vezetett két góllal a Real Sociedad ellen, végül csak 2–2-t játszott. Ezt a Real Madrid kihasználta, bár a Getafe ellen csak a második félidei remek játékkal lett meg a 4–2-es győzelem.

REAL MADRID–GETAFE 4–2

REAL SOCIEDAD–FC BARCELONA 2–2



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik