CONCACAF BL: Beckham-parádé szögletgóllal megspékelve

Vágólapra másolva!
2012.08.24. 07:28
David Beckham vezérletével a Los Angeles Galaxy remekül mutatkozott be Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség első számú klubtornájának csoportkörében: magyar idő szerint péntekre virradóra a kaliforniaiak 5–2-re legyőzték a salvadori Isidro Metapánt.

A CONCACAF Bajnokok Ligája csoportfázisának első meccse rosszul kezdődött a Galaxy számára, hiszen a vízumproblémák miatt négy játékosukat nélkülöző vendégek szerezték meg a vezetést, csakhogy hamar jött a fordítás.

David Beckham egy-egy remek beadásából rövid időn belül egy öngól és egy Robbie Keane-féle fejes gól született, majd a szünet előtti pillanatokban Beckham újfent megmutatta, hogy képes szögletből a kapuba csavarni a labdát.

A hajrában – amikorra Keane-t már kiállította a játékvezető – újabb három gól született, így a Galaxy végül 5–2-es győzelemmel rugaszkodott neki a csoportkörnek.

Beckham gólja fontos mérföldkő a helyi BL történetében: ez volt az 1000. találat azóta, hogy a CONCACAF négy évvel ezelőtt a ligaszabályok bevezetése mellett döntött.

A BL csoportküzdelmei nyolc háromcsapatos divízióban zajlanak, mindegyikből a csoportelső jut be a tavaszi negyeddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik