Felkészülés: Cazorla volt a spanyol vezér Ecuadorban

Vágólapra másolva!
2013.08.14. 23:58
null
Az első spanyol gólt Negredo szerezte (Fotó: marca.com)
Felkészülési mérkőzésen a spanyol labdarúgó-válogatott két góllal nyert Ecuadorban. A vendégeknél Santi Cazorla mindkét spanyol gólnál döntő érdemeket mondhat magáénak: a második találatot speciel ő szerezte. Az elsőt pedig Álvaro Negredo. A spanyoloknál Cristian Tello bemutatkozott a felnőttválogatottban, Iker Casillas pedig már 149. alkalommal lépett pályára abban.

Megilletődött ecuadoriak érkeztek a kezdéshez, David Silva a 2. percben máris megzörgette a kapufát. A spanyolok gyorsan mezőnyfölényre tettek szert, de azért az alkalmi összeállításon érződött némi összeszokatlanság, így a dél-amerikaiak nagy lelkesedéssel és rengeteg mezőnymunkával kiegyenlített csatába bocsátkoztak. Bizony, a spanyol védelemnek is meggyűlt a baja az ellennel, nem csak a lecsorgókat kellett eltakarítaniuk, majd körbejáratni párszor hátul a labdát.

A 25. percben mégis megérdemelten jutottak vezetéshez a spanyolok – közvetlen előtte már Andrés Iniesta lövését is csak a kapufa „hárította” –, ráadásul remek góllal. Santi Cazorla kényszerítőzött középen David Silvával, majd a tizenhatosról tüzelt, de bombáját Máximo Banguera oldalra paskolta. Arra kevesen számítottak, hogy az Arsenal szélsője lendületből a labda után robog, és valahogy estében még középre gyötri. Ott a röviden érkezett a védőjét megelőző Álvaro Negredo, aki az ecuadori kapust becsapva a támaszkodó lába mögött belsővel emelte be a labdát a kapuba (0–1). Copacabanás gól volt a Manchester City egyik nyári szerzeményétől.

A folytatásban kiegyenlítődött a játék, döntően a mezőnyben gyűrték egymást a felek, méghozzá becsülettel. A szünet előtti utolsó nagy momentum a 149. válogatott bevetésén részt vevő Iker Casillasé volt, a madridi hálóőr látványos vetődéssel tolta szögletre Segundo Castillo próbálkozását.

A szünetben Vicente del Bosque három helyen változtatott – majd kisvártatva jött Víctor Valdés is a kapuba –, érkezett friss erő (Llorente), kreativitás (Thiago Alcántara) és gyorsaság (Navas). Ecuador azonban felvette a kesztyűt. A hazaiak határozottak, lendületesek voltak, és a labda sem zavarta őket, a 61. percben egy jobb oldali beadásnál a komplett spanyol védelem csak nézte, ahogy Enner Valencia a kapufára bólintott. Gólt mégis a vendégek szereztek... A 63. percben a jobb oldalon indult az akció, Tello cselesen maga mögé talpalta a passzt, Cazorla a jobb összekötő helyén üresen tehetett pár lépést, majd 14 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát (0–2).

A találkozó hátralévő részében is lüktető maradt a játék, a labda felváltva került a két kapu elé. Ecuador már csak a presztízs miatt is mindent megtett a szépítésért, de nem segítette a hazaiak törekvéseit, hogy azért érezhetően fáradtak, így maradt a kettő nulla, és nem oda...

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ECUADOR–SPANYOLORSZÁG 0–2 (0–1)
Guayaquil,
Monumental Isidro Romero Carbo Stadion. V: Wilmar Roldán (kolumbiai)
Ecuador: Banguera – Paredes, Achilier, Guagua, Ayovi – Valencia (Ibarra, 62.), Castillo (Bagüi, 83.), Quinónez (Noboa, 51.), Rojas (Saritama, 70.) – Caicedo, Méndez (Arroyo, 63.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
Spanyolország: Casillas (Víctor Valdés, 50.) – Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos (Ínigo Martínez, 70.), Jordi Alba – Cazorla (Koke, 78.), Javi Martínez, Iniesta (Thiago Alcántara, a szünetben) – Tello, Negredo (F. Llorente, a szünetben), David Silva (Navas, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerző: Negredo (25.), Cazorla (63.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik