Sztanyiszlav Csercseszov lett a kazah válogatott szövetségi kapitánya

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 14:23
Sztanyiszlav Csercseszov lett a kazah válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Kovács Péter)
A Kazah Labdarúgó-szövetség hivatalos Instagram-oldalán közölte, hogy a Ferencvárosi TC korábbi edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot nevezte ki a felnőttválogatott szövetségi kapitányának.

Mint azt megírtuk, a kazah szervezet május 31-én menesztette a válogatottat eddig irányító Magomed Agyijevet, ezt követően lapunk is úgy értesült, hogy a szakembert az FTC korábbi edzője, Sztanyiszlav Csercseszov válthatja.

A Kazah Labdarúgó-szövetség egy nappal később Instagram-oldalán tudatta, hogy az orosz szakembert nevezte ki szövetségi kapitányának, ám azt nem közölte, Csercseszov mennyi időre írt alá.

A 60 éves szakember 2021 decembere és 2023 júliusa között irányította a magyar rekordbajnok Ferencvárost, mellyel 74 meccsen átlagosan 1.85 pontot szerzett. 

A kazah szövetség kiemelte, hogy Csercseszov korábban dolgozott a Szpartak Moszkvánál, a Tyerek Groznijnál, az Amkar Permnél, a Dinamo Moszkvánál, a Legia Warszawánál és az orosz válogatottnál is a Ferencváros előtt, s orosz bajnoki ezüstérmesnek, lengyel bajnoknak és kupagyőztesnek, kétszeres magyar bajnoknak és egyszeres Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát amellett, hogy az orosz válogatottat a 2018-as vébén negyeddöntőbe vezette.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik