Románia : Mircea Lucescu visszatér, közel 40 év után lesz szövetségi kapitány

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.08.05. 17:47
Mircea Lucescu (Fotó: Imago Images)
Közel negyven év után lesz újra Mircea Lucescu a román válogatott szövetségi kapitánya: a 79 éves edző bukaresti sajtóhírek szerint megegyezett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetőivel.

Lucescu hétfőn nem csupán Razvan Burleanuval, az FRF elnökével tárgyalt közel négy órán át, hanem a válogatott éléről az Európa-bajnokság után távozó Edward Iordanescuval és más eddigi stábtagokkal is egyeztetett. Bár egyelőre még egyik fél sem nyilatkozott, szövetségi források szerint rövidesen várható a hivatalos bejelentés is.

Lucescu edzői pályafutása elején, 1981 és 1986 között volt román szövetségi kapitány – elődje Kovács István, utóda pedig a szintén BEK-győztes Jenei Imre volt. Románia 1984-ben a világbajnok Olaszország legyőzésével kijutott az akkor még nyolccsapatos Európa-bajnokságra, az 1986-os világbajnokságról viszont lemaradt. Az olasz, török, ukrán és orosz topkluboknál is dolgozó Lucescu pályafutása során 36 trófeát nyert, köztük UEFA-kupát a Sahtar Doneckkel (2009) és Európai Szuperkupát a Galatasarayjal (2000). Utoljára a Dinamo Kijev vezetőedzője volt, amelynek irányításáról 2023 novemberében mondott le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik