Mauricio Pochettino lett az Egyesült Államok szövetségi kapitánya – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.11. 11:26
Mauricio Pochettino az amerikai válogatott élén (Fotó: Getty Images)
Mauricio Pochettino lett az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának új szövetségi kapitánya.

Magyar idő szerint szerda hajnalban az amerikai válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Új-Zéland ellen. A Cincinnatiben rendezett mérkőzésen a hazaiak gólját Christian Pulisic szerezte, erre válaszolt a 89. percben Ben Waine.

A találkozón Mikey Varas irányította az amerikai csapatot, két nappal később viszont már Mauricio Pochettino áll a kispadnál a Panama elleni találkozón. Az amerikai szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy az 52 éves tréner veszi át a férfi válogatott irányítását.

A játékosként 20-szoros argentin válogatott Pochettino az Espanyolnál kezdte vezetőedzői karrierjét. Ezt követően Angliában a Southamptont és a Tottenhamet is irányította, majd a Paris Saint-Germaint vezette. Az amerikai válogatott előtt a Chelsea vezetőedzője volt, a londoniak élén 51 mérkőzésen 27 győzelem, 10 döntetlen és 14 vereség a mérlege.

„Mauricio egy győztes, akinek szenvedélye a játékosok fejlesztése, és bizonyítottan képes összetartó és versenyképes csapatokat építeni. Az eddigi eredményei önmagukért beszélnek, és biztos vagyok benne, hogy ő a megfelelő választás a tehetséges csapatunkban rejlő hatalmas potenciál kiaknázására. Nagyon örülünk, hogy Mauricio a fedélzeten van, miközben elindulunk ezen az izgalmas úton, hogy sikereket érjünk el a globális színtéren.” – értékelte Pochettino érkezését Matt Crocker az amerikai szövetség sportigazgatója, aki korábban a Southamptonnál együtt dolgozott az argentin edzővel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik