Gulácsi után Kevin De Bruyne sem lesz ott válogatottja hátralevő idei meccsein – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 17:08
Kevin De Bruyne (Fotó: Getty Images)
Kevin De Bruyne nem lesz ott a belga labdarúgó-válogatott Olaszország és Franciaország ellen készülő keretében, s megkérte Domenico Tedesco szövetségi kapitányt, hogy tekintsen el a beválogatásától.

A hírt maga Tedesco is megerősítette.

Megkért, hogy a fizikai állapotára való tekintettel ne hívjam be a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Az indoklását természetesen megértjük. Mindenkinek figyelemmel követjük a meccseit, így a legnagyobb sztárokét is. Utóbbiaknak egy idényben most már akár hetven mérkőzésük is lehet. Ez egy hihetetlen mértékű terhelés, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy rábólintunk a kérésére. De ne aggódjanak: Kevin vissza fog térni a válogatottba” fogalmazott a szövetségi kapitány. 

De Bruyne döntése nem egyedi eset, hiszen a napokban Gulácsi Péter is kérte Marco Rossitól, hogy ne hívja be a magyar válogatott idei NL-meccseire – az olasz szakember teljesítette a kapus kérését.

Mindeközben a belga válogatottnál tovább zajlik a generációváltás, hiszen a mostani keretben négy újoncot is találunk Matte Smets, Maarten Vandevoordt, Cyril Ngonge és Malick Fofana személyében.

A BELGA VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Koen Casteels (Al-Kadszijah – Szaúd-Arábia), Matz Sels (Nottingham Forest – Anglia), Maarten Vandevoordt (RB Leipzig – Németország)
Védők: Timothy Castagne (Fulham – Anglia), Wout Faes (Leicester City – Anglia), Arthur Theate (Eintracht Frankfurt – Németország), Zeno Debast (Sporting CP – Portugália), Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg – Németország), Maxim De Cuyper (Club Bruges), Koni De Winter (Genoa – Olaszország), Matte Smets (Genk)
Középpályások: Youri Tielemans (Aston Villa – Anglia), Orel Mangala (Everton – Anglia), Amadou Onana (Aston Villa – Anglia), Charles De Ketelaere (Atalanta – Olaszország), Arne Engels (Celtic – Skócia), Malick Fofana (Olympique Lyon – Franciaország)
Támadók: Leandro Trossard (Arsenal – Anglia), Jérémy Doku (Manchester City – Anglia), Lois Openda (RB Leipzig – Németország), Dodi Lukebakio (Sevilla – Spanyolország), Johan Bakayoko (PSV – Hollandia), Cyril Ngonge (Napoli – Olaszország)
Szövetségi kapitány: Domenico Tedesco (német)

NEMZETEK LIGÁJA
AZ A2-ES CSOPORT
Szeptember 6.
Belgium–Izrael 3–1
Franciaország–Olaszország 1–3
Szeptember 9.
Izrael–Olaszország 1–2
Franciaország–Belgium 2–0
Október 10.
Izrael–Franciaország
Olaszország–Belgium
Október 14.
Olaszország–Izrael
Belgium–Franciaország
November 14.
Franciaország–Izrael
Belgium–Olaszország
November 17.
Izrael–Belgium
Olaszország–Franciaország

1. Olaszország

2

2

5–2

+3

6

2. Franciaország

2

1

1

3–3

  0

3

3. Belgium

2

1

1

3–3

  0

3

4. Izrael

2

2

2–5

–3

0

a csoport állása

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik