Isten veled, Maicon?

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.06.25. 13:06
Címkék
Maicon körüli herce-hurca nem új keletű dolog. Az ember cirka 3 éve minden évben el akar igazolni. Amiért haragszunk is rá, meg száradjon is...

Maicon körüli herce-hurca nem új keletű dolog. Az ember cirka 3 éve minden évben el akarigazolni. Amiért haragszunk is rá, meg száradjon is le a lába, mondjon egy klubot, ahol több mindent nyert volna, mint az Interrel az elmúlt 5 évben. Ezért is esik rosszul nekünk, kettő pedig rettenetesen megszerettük a világ talán legsokoldalúbb jobbhátvédjét. Még nem hivatalos, de több mint valószínű, megvan az első nyári igazolás. A Santos játékosa, a két éve ligaválogatott Jonathan Moreira személyében, aki történetesen jobbhátvéd. Egy ikontól(?) elköszönünk?Maicon körüli herce-hurca nem új keletű dolog. Az ember cirka 3 éve minden évben el akarigazolni. Amiért haragszunk is rá, meg száradjon is le a lába, mondjon egy klubot, ahol több mindent nyert volna, mint az Interrel az elmúlt 5 évben. Ezért is esik rosszul nekünk, kettő pedig rettenetesen megszerettük a világ talán legsokoldalúbb jobbhátvédjét. Még nem hivatalos, de több mint valószínű, megvan az első nyári igazolás. A Santos játékosa, a két éve ligaválogatott Jonathan Moreira személyében, aki történetesen jobbhátvéd. Egy ikontól(?) elköszönünk?

Több helyen, főleg olasz oldalakon olvasni, hogy Jonathan Cíceró Moreira az Inter játékosa lett, 5,5 millió euróért. Többek között a játékos angol nyelvű Wikipédiáján is, ami mondjuk nem feltétlen mérvadó. Az igazolás maga úgy néz ki,rendben van. Fiatal (1986. Február. 27.), tehetséges, nem fizettünk érte sokat, posztra jön. Viszont jó eséllyel Maicon helyére érkezett a srác.

Maicon, a nyúlfarknyi Benitez-korszakot érzésünk szerint végig hisztizte, amíg nem jött Leo, addig nyoma sem volt, majd hirtelen, gombnyomásszerűen épült fel. Tavaly a Juve ellen szerzett zseniális gólja után az "Itt maradok!" című gólörömöt többen személy szerint kikértük magunknak. Mourinho volt az edzőnk, talpon voltunk 3 sorozatban, a BL-ben megvolt az első igazi áttörés, elődöntős volt a csapat. Maicon meg jópofizik, hogy itt marad. Mi ez, kérem szépen. Ennyire ne derogáljon már zsinórban 4 bajnoki címet, 1 Olasz Kupát nyerni, nem beszélve arról, hogy a tavalyi szezon szinte bármelyik szakaszában már előrelépés volt.

Az idei szezon vége megint ebből állt, ezt sugallja, hogy Maiconnak méltóságon aluli az Inter mez. Persze megy a keverés is a média részéről, de azért gyanús, hogy az OlaszKupa-átadáson olyan emberek is jelen voltak, akiket hónapok óta nem láttunk, Maicon viszont sehol.

Jonathanról részletes elemzésbe nehéz bocsátkozni. Tipikus, a támadásokat támogatni képes szélső hátvéd. 2009-ben ligaválogatott volt, Hernanesszel, André Diasszal, Mirandával, Adrianoval egyetemben. Van Eu-s útlevele, tehát, az egy Unión kívüli játékos helye még továbbra is betöltetlen. Háromszoros brazil bajnok 2006, 2008, 2009. Nyert Paulista bajnokságot és Libertadores kupát is - bár utóbbihoz nem sok köze volt, ugyanis az a Danilo szorította ki, aki eredetileg szintén célpont volt, egyébiránt egy elég okos és Maiconos gólt szerzett most a döntőben, amivel lényegében eldöntötte a párharcot.

Valószínűleg azért nem rá esett a választás, mert jelen esetben eléggé plafonon lehet az ára. A hivatalos bejelentésre jó eséllyel nem sokat kell várni, ahogy sajnos arra sem, hogy megkezdődjenek a tárgyalások Maicon eligazolásával kapcsolatban. Bár, sosem lehet tudni. Itt egy hosszabb videó róla, ez alapján sanszos, hogy Maicont szinte azonnal és résmentesen tudná pótolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik