Az Emlékezés Napja

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.11.02. 12:11
Tegnap volt Mindenszentek, ma pedig a Halottak Napja, emlékezzünk tehát a szeretteinkre, akik már nem lehetnek velünk. Véleményem szerint persze...

Tegnap volt Mindenszentek, ma pedig a Halottak Napja, emlékezzünk tehát a szeretteinkre, akik már nem lehetnek velünk. Véleményem szerint persze ezt az év minden napján megtehetjük, - meg is kell tennünk - de ma talán hangsúlyosabban, szertartásosabban. Mindenki a maga szokásai szerint, a lényeg, hogy jussanak eszünkbe a halottaink, és egy kedves, vidám közös emlék felidézésével őrizzük meg őket a szívünkben.Mindenszentek, ma pedig a Halottak Napja, emlékezzünk tehát a szeretteinkre, akik már nem lehetnek velünk. Véleményem szerint persze ezt az év minden napján megtehetjük, - meg is kell tennünk - de ma talán hangsúlyosabban, szertartásosabban. Mindenki a maga szokásai szerint, a lényeg, hogy jussanak eszünkbe a halottaink, és egy kedves, vidám közös emlék felidézésével őrizzük meg őket a szívünkben.

Ennyit a magánügyekről, és most lássuk a szomorú aktualitású "közügyeket". Igen, a Newcastle legendái közügyek, együtt büszkélkedünk a sikereikkel, és együtt gondolunk rájuk kissé szomorúan, ugyanis sajnos sokan akadnak, akik már nem lehetnek köztünk.

A bejegyzésben három Newcastle United legendára emlékezünk, akik sajnos már csak az "égi focipályán" játszanak.

Elsőként jöjjön a 24 éve elhunyt Jackie Milburn, a klub történetének második legtöbb gólját szerző csatár.

Milburn a második hőskorban élt, a bajnoki címek szerzésénél még nem, de a kupagyőzelmek során már vezére volt csapatnak, az 50-es években háromszor is F.A. kupát nyert.

A Newcastle színeiben 395 mérkőzésen 200 gólt szerzett, amivel ezután 50 évig ő volt a csapat örökös gólkirálya.

A bővebb emlékezéshez ajánlom magamat, egy kicsit korábbról:

http://newcastle.blog.nepsport.hu/archives/2012/05/22/Jackie_Milburn_-_A_csendes_ember/

Második helyen a kronológiai sorrendben a szakvezető legenda, a 2009 nyarán elhunyt Sir Bobby Robson.

Az ő életpályája nagyon regényes, tele annyi feladattal és kihívással, ami 4-5 edzői életpályához is elég lenne.

Vele szerepelt utoljára Bajnokok Ligájában a csapat, és az utóbbi 15 év legjobb bajnoki eredményei is az ő nevéhez fűződnek.

Sir Bobby élete nem hogy külön bejegyzést, de akár egy sorozatot is megérdemelne, és talán meg is írom alkalomadtán, de addig is találtam pár éve egy nagyon jó kis posztot róla. Ami jó, azt el kell ismerni, és adott esetben terjeszteni, szóval következzen az útwenger.blog kiváló archív cikke 2011-ből, a szerzője Lonk kolléga:

http://utwenger.blog.nepsport.hu/archives/2011/09/27/Maverick_3_Isten_a_kispadon/

Végül, de nem utolsó sorban egy fiatalon elhunyt wales-i legenda, Gary Speed. Egy évvel ezelőtt távozott közülünk, amikor önkezével vetett véget életének.

A halála körülményei körül nagy médiacirkusz keletkezett, feltehetően azért mert fiatal volt, az edzői karrierje kezdetén állt, és a külvilág felé pedig úgy tűnt, tele van életerővel.

Sokk, értetlenség és fajdalom söpört végig a szigetországon.

Gary Speed-re is egy korábban közölt írásommal emlékezem, melynek ő is szereplője volt:

http://newcastle.blog.nepsport.hu/archives/2012/04/12/Valamirt_ismers_arcok_5_rsz_-_Sir_Bobby_Robson_kedvencei/

Nyugodjatok Békében!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik