Nem feltett kézzel megyünk, csak a múlt árnyékában - Nem előzetes, csak helyzetjelentés

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.11.01. 14:11
Vasárnap az Anfield Road-on a Liverpool vendége lesz a Newcastle United. Ma még csak csütörtök van, és mivel mindkét csapat háza táján zajlanak...

Vasárnap az Anfield Road-on a Liverpool vendége lesz a Newcastle United. Ma még csak csütörtök van, és mivel mindkét csapat háza táján zajlanak az események, korai lenne még beharangozót írni. Inkább csak arról van szó, hogy ez a fajta párosítás nem sok jóval kecsegtet, mégpedig a Newcastle számára.

Sajnos a fenti kép - amelyen két ex-Szarka ünnepli a Pool tavalyi győzelmét a Newcastle ellen - nagyon gyakori az utóbbi évek Liverpool - Newcastle meccsein. A bajnokságban az utolsó anfield-i győzelem idén nagykorúvá vált, tekintve, hogy az 1993/1994-es évadban történt. Egyéb kiírásokban sem jobb a helyzet, a Ligakupában jegyeznek még a statisztikák egy győzelmet az 1995/1996-os szezonból.

Azóta pár döntetlen, de nagyrészt vereségek, és a Newcastle játékosai és szimpatizánsai nagyon is úgy érzik, mintha "szélben és esőben is egyedül sétálnának", bármit is énekel a hazaiak szurkolótábora, a Kop. Az utolsó hét mérkőzésen például zsinórban ott maradt a 3 pont, ráadásul hat alkalommal a Newcastle még gólt sem lőtt. (Legutóbbi meccsen ugyan volt egy öngól de én azt nem számoltam ide)

Egyszóval érik az a szituáció, mit tavaly tavasszal a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en. Akkor is sok éves rossz sorozat dőlt meg a kékek 2:0-ás legyőzésével, és most is valami hasonló bravúrt kellene végrehajtani. A St. James' Park-ban már egész jól megy Gerrard-ék ellen, az utolsó két hazai meccset sikerült behúzni a Pardew-legénységnek. Persze most úgy áll a dolog, hogy az idén már 7 gólos Ba játékára 50-50 % az esély, de még négy nap van szóval korai ezen sakkozni.

Hazai pályán már nem örülnek Reina-ék.

Egyszer minden rossz sorozat megszakad, miért éppen ne most jönne el az idő?

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik