(Szarka)lábjegyzet: Felkészülési meccsek; Kinnear VS szurkolók; három angol oroszlán

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.06.24. 15:06
A játékosok még nyaralnak, de a stáb már régóta dolgozik. Remélhetőleg a keret megerősítésén fáradoznak a leginkább, de persze...

A játékosok még nyaralnak, de a stáb már régóta dolgozik. Remélhetőleg a keret megerősítésén fáradoznak a leginkább, de persze emellett fontos a felkészülés során lejátszandó barátságos meccsek szervezése is. Nos, a hivatalos oldalon ma bejelentették a felkészülési találkozók ellenfeleit és időpontjait. Igazán acélos ellenfél nincs a névsorban, egyedül a Braga jelent igazi kihívást. Az utóbbi években szépen teljesítő piros-fehér csapattal az utolsó meccset játsszuk, amit nagyon okosan szerveztek, mert így aztán közvetlen a rajt előtt kiderülhet, hogy milyen formában vannak a fiúk addig lesz két skót (Motherwell, St. Mirren) egy angol (Blackpool) és még két portugál ellenfél (Rio Ave, Pacos de Ferreira).a hivatalos oldalon ma bejelentették a felkészülési találkozók ellenfeleit és időpontjait. Igazán acélos ellenfél nincs a névsorban, egyedül a Braga jelent igazi kihívást. Az utóbbi években szépen teljesítő piros-fehér csapattal az utolsó meccset játsszuk, amit nagyon okosan szerveztek, mert így aztán közvetlen a rajt előtt kiderülhet, hogy milyen formában vannak a fiúk addig lesz két skót (Motherwell, St. Mirren) egy angol (Blackpool) és még két portugál ellenfél (Rio Ave, Pacos de Ferreira).

Vegas-i vakáció. Balról jobbra: Jonas, Elliot, Perch, Ameobi, két ismeretlen, Gosling és még egy ismeretlen

A fiúk tehát még lazítanak, de valószínűleg azért folyamatosan kapják a híreket, hogy mi is történik Newcastle-ben, ahol újabb és újabb Kinnear-es sztorik látnak napvilágot. Szappanopera...

Az utóbbi napokban Joe Kinnear továbbra is hozza a formáját. Alan Shearer-nek a változásokkal kapcsolatos kritikáira csak annyit mondott, hogy az edzői tapasztalatokkal alig rendelkező legenda ne oktassa ki őt, majd Big Al hozzá nem értését bizonyítandó, felidézte a 2008/2009-es évad utolsó meccsét, amikor az Aston Villa ellen játszott utolsó bajnokin az öngólt is szerző Damien Duff bal bekket játszott, holott ő szélső.

Shearer védelmében annyit mindenképpen elmondanék, hogy abban az évben Duff sokat volt a bal bunkóban, mert N'Zogbia télen eligazolt (Zoggy is csak kényszerből volt ott), Enrique még nem igazán érezte az angol focit, Bassong pedig az utolsó előtti fordulóban pirosat kapott. Így tehát kb. Duff volt az egyetlen ballábas játékos, akit oda lehetett tenni. Persze ez csak egy gyenge kifogás, Kinnear (vissza)támadásának egyetlen oka az volt, amit szóvá is tett, hogy Shearer tiszteletlen volt vele azzal, hogy élesen kritizálta a kinevezését.

A kedélyek tehát nem csillapodtak, annak ellenére, hogy Kinnear elnézést kért a szurkolóktól, amiért némelyiküknek kétségbe vonta az értelmi képességeit. Ma este elvileg szemtől szemben is megbeszélhetik a dolgokat, hiszen a Newcastle United Trust elnevezésű csoport egy nyilvános vitafórumot tart, ahová meghívták a JFK-t is. Az öreg elvileg elég tökös, hogy ott legyen, de majd meglátjuk.

Végül egy kis pletyka. Megint szóba került három név, ráadásul olyanok, akikkel már korábban is szóba hozták a csapatot. A West Ham védője James Tomkins (24), az Aston Villa támadója Darren Bent (29) és a blackpool-i szélső Thomas Ince (21). Megmondom őszintén szerintem mindhárom játékos jó vétel lenne, és elvileg mindhárom megszerezhető lenne, DE! Tomkins-t és Ince-t valószínűleg áron felül akarják majd adni a klubjaik, Bent-nek pedig a fizetési igényeivel lehet probléma. Felőlem jöhetnének mindhárman. Két fiatal, tehetséges srác, valamint egy kicsit leszállóágban lévő Bent, akiben azért van (lehet) még pár jó év.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik