PL 5. forduló: Newcastle United - Hull City

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.09.20. 13:09
Címkék
Szombaton újra bajnoki, mégpedig a több okból is kötelező győzelemnek számító Hull City elleni mérkőzés következik. A két együttes utoljára...

Szombaton újra bajnoki, mégpedig a több okból is kötelező győzelemnek számító Hull City elleni mérkőzés következik. A két együttes utoljára több mint öt éve, 2008. szeptember 13-án találkozott a St. James' Park-ban, és kiábrándító 1:2-es Hull győzelem született. Most remélhetőleg más lesz a helyzet.

Elvileg jobb csapatunk van, hazai pályán játszunk, és vissza lehet vágni a 2008-as fiaskóért. Három indok, ami mellettünk szól, de ez itt a PL, erre alapozni nagyon kevés.

Kicsit foglalkozzunk még az öt évvel ezelőtti meccsel. Íme a rövid jegyzőkönyv:

Newcastle: Given, Edgar (Bassong 68), Taylor, Coloccini, N'Zogbia, Geremi, Butt, Guthrie, Xisco, Owen, Ameobi (Gonzalez 61).
Kispad: Harper, Cacapa, Danquah, Doninger, Donaldson.

Kiállítva: Guthrie (90).

Goals: Xisco 82.

Hull: Myhill, McShane, Turner, Gardner, Dawson, Mendy (Folan 73), Marney (Hughes 78), Ashbee, Halmosi, King (Zayatte 83), Fagan.
Kispad: Duke, Windass, Geovanni, Ricketts.

Sárga lap: Folan, Halmosi.

Goals: King 34 pen, 55.

Nézőszám: 50,242

Játékvezető: Andre Marriner

Ekkor Kevin Keegan már, Joe Kinnear pedig még nem volt a csapat managere, így Chris Hughton ült padon. A másik kuriózum a mi gólszerzőnk Xisco aki sem azelőtt, sem pedig azt követően nem szerezett több találatot, és eleve a klub történetének egyik legrosszabb igazolását tisztelhetjük benne.

Végül pedig, ami az én vesszőparipám, hogy ha a Hull ellen két meccsen nem egy pontot sikerül szerezni (1-1 lett a tavaszi meccs), akkor ők esnek ki májusban nem pedig mi, ahogy ezt a bal oldali táblázat (katt, és megnő) is bizonyítja.

Ahogy a történelemben, a sportban sincs "HA", - és végül is jól jöttünk ki az elmúlt évekből - de ettől még nekem azóta is böki a csőrömet, hogy miért nem lehetett legalább egyszer megverni a Tigriseket.

Most tehát vissza lehet vágni, és bár van pár sérült (Steven Taylor biztosan, Shola Ameobi pedig valószínűleg nem játszik) egy viszonylag teljes kerettel lehet odaállni, ráadásul az utóbbi hetek alapján az önbizalommal sem lehet gond. Valószínűleg Pardew is marad a bátrabb, ténylegesen 4-3-3-as felállásnál, legalább is semmi nem indokolja a váltást.

A mérkőzést a TV ezúttal sem adja, stream-ek viszont valószínűleg bőven lesznek. Természetesen most is mindenkinek ajánljuk az nufc.hu chat szobáját, ahol azonban mi magunk ezúttal valószínűleg nem leszünk jelen, mert szerkesztőségünk mindhárom tagja egy szurkolói focitornán képviseli a Newcastle Szurkolói Csapatát.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik