Valamiért Ismerős Arcok 26. rész: SHOLA AMEOBI

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.05.24. 14:05
Ahogyan biztosan értesültetek már róla, a Newcastle United hivatalos oldalán megjelent azoknak a játékosoknak a listája, akiknek nem kínált...

Ahogyan biztosan értesültetek már róla, a Newcastle United hivatalos oldalán megjelent azoknak a játékosoknak a listája, akiknek nem kínált új szerződést a klub. Köztük van a két kölcsönjátékos, Loic Remy és Luuk De Jong, a már korábban távozó Dan Gosling, de ami talán a leginkább fontos információ, hogy 14 év szolgálat után elhagyja a csapatot Shola Ameobi.Newcastle United hivatalos oldalán megjelent azoknak a játékosoknak a listája, akiknek nem kínált új szerződést a klub. Köztük van a két kölcsönjátékos, Loic Remy és Luuk De Jong, a már korábban távozó Dan Gosling, de ami talán a leginkább fontos információ, hogy 14 év szolgálat után elhagyja a csapatot Shola Ameobi.

Ahogyan tavaly ilyenkor a 20 év után búcsúzó Steve Harper, úgy Shola is elérzékenyülve távozik anyaegyesületétől, és valószínűleg neki is rendeznek egy gálameccset valamikor az ősz folyamán.

Alan Pardew manager a következőket mondta:

"Szeretnék köszönetet mondani minden egyes játékosnak a fáradságért, a hozzáállásért és az alkalmazkodásért, amit tanúsítottak , miközben a klubnál voltak.

"Külön említést érdemel Shola Ameobi, aki már hihetetlen hosszú ideje szolgája a Newcastle United-et.

"Ilyen hűség és elkötelezettség, a modern fociban ritka, és Shola nem csak egy nagy játékos a pályán, de a kulcsfigura is.

egy vezéregyéniség, nagy példakép a fiatalabb játékosok számára, és minden jót kívánok neki a hátralévő pályafutására."

Lee Charlney managing director folytatta: "Ahhoz, hogy valaki egy klubnál maradjon 14 évig, az figyelemre méltó, és ez olyan dolog, amire Shola-nak nagyon büszkének kell lennie.

"A pályán és a pályán kívül tanúsított hozzáállása miatt szerencsések vagyunk, hogy velünk volt . Én személy szerint szeretném megköszönni Shola-nak az elkötelezettségét a klub iránt, és kívánok neki sok sikert a jövőre."


A Newcastle történetének legtöbb, Sunderland elleni gólt - szám szerint 7 találatot - szerző játékosa (azaz a Mackem Slayer) Ezt mondta:

"A klubbal folytatott megbeszéléseket követően mindkét fél úgy érezte, ez volt a megfelelő idő, hogy elváljunk.

"Az egész karrierem során a Newcastle United-nél voltam, és élveztem minden pillanatát. Mindig büszkén viseltem a híres fekete-fehér mezt. Most pedig várom, hogy kezdődjön egy új fejezet a karrieremben.

"Szeretném nagyon megköszönöm mindenkinek a Newcastle United-nél. Kívánok a klubnak nagy sikereket a jövőben, és biztos vagyok benne, a csapattal és a menedzsmenttel, amivel a klub rendelkezik, a Newcastle United erősebb és erősebb lesz.

"Végül, egy nagy köszönöm jár a szurkolóknak, akik mindig fantasztikusak voltak.

"Remélem, hogy visszatérek a Newcastle United-hez egy napon valamilyen minőségben, hogy segítsek és visszafizessek valamit a hitből és a hűségből, amit a klubtól kaptam az itt töltött idő alatt."

Később egy másik interjúban így folytatta:

"Amikor úgy nősz fel, hogy hősöket figyelsz, akkor reménykedsz és imádkozol, hogy megkapjad az esélyt, hogy játssz a csapatban, amiért rajongsz.

"Sikerült megélni az álmom, és része lettem e nagy klub történelmének.

"Ez az, amit én komolyan veszek, és teljes mértékben értékelem, hogy milyen szerencsés voltam.

"Remélem, a szurkolók tudják, hogy én mindenemet ennek klubnak adtam - vért, verejtéket és a lelkem. Remélhetőleg tudják értékelni ezt.

"Van egy csomó a játékos, akik jönnek és mennek, de én megpróbáltam, mindent beleadni minden egyes meccsen, és minden egyes szezonban, és csak úgy tudtam nyugodtan aludni, hogy tudtam, nem tehettem volna többet.

"Mindent kitettem az asztalra, és nagyon büszke vagyok, hogy ezt elmondhatom magamról. ".

"Betalálni a Nou Camp-ban, egy nagy fénypont volt, főleg ilyen fiatalon , " mondta a 2002-es góljáról."

"Már csak játszani a Bajnokok Ligájában és a képviselni a Newcastle-t Európában is különleges volt , de aztán , hogy elmenni Barcelona-ba és betalálni, az valami egészen más."

"Továbbá, a gólok a Sunderland ellen voltak nagy pillanatok, az 5-1 különösen."

"Munka Sir Bobby Robson-nal szintén csúcspont volt. Ő volt a mentorom, és vitt át az első csapathoz.

"Már volt szerencsém dolgozni sok kiváló játékossal, a legjobb játékosokkal, vezetőséggel
és a személyzettel , akik sokat jelentenek nekem.

"Minden év, akár jól vagy rosszul alakult, már hatalmas érzés volt, mert megélhettem azt, ami minden kisfiú álma. "


"Nem tudom megmondani milyen lesz, hogy 14 év után nem a benton-i edzőközpontban kezdem meg a felkészülést, de biztos vagyok benne, hogy furcsa lesz, mert ez olyasmi, amit egész életemben csináltam. Ez minden, amit tudok. "

"Rengeteg időt és érzelmet fektettem ebbe a klubba, ezért furcsa lesz, de közben meg nagyon izgatott vagyok .

" A folyamatos támogatást kaptam a rajongóktól az elmúlt 14 évben és ez már eleve hatalmas dolog.

"Minden otthon és idegenben játszott meccs alatt, bárhogy is alakult megadták nekünk a támogatást, amire szükségünk volt.

"Newcastle egy nagyszerű foci város. A rajongók foci őrültek, és a város egyszerűen vibrál, amikor a csapat is jól teljesít.

"Megtiszteltetés, hogy részt vehettem ebben, az életem egyik legfontosabb része volt, és ez egy olyan dolog , amit örökre megőrzök.

"De az új kihívás izgalmas lesz, és már nagyon várom . "


A klub honlapja az elmúlt napokban többeket megszólaltatott Shola kapcsán és egy fotó-válogatást is közölt a játékosról, akit még Sir Bobby Robson hívott fel a Reserve csapatból, Alan Shearer 2000-es sérülése idején.

Foluwashola Ameobi 396 mérkőzést játszott a Newcastle United színeiben, és 79 gólt szerzett.

Ugyan még nem volt meg az utolsó keretszűkítés, de jó eséllyel ott lesz brazíliai világbajnokságon a Nigérai válogatott színeiben. Hajrá Zöld Sasok!

Lehetett őt nem szeretni, de az állandóságot képviselte ebben az elmúlt években jelemző newcastle-i zűrzavarban.

KÖSZÖNJÜK EZT A 14 ÉVET!

HAJRÁ NEWCASTLE! HAJRÁ SHOLA AMEOBI!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik