Michalczewski folytatja

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.17. 21:02
Címkék
"Nem olyan régen kizárólag az ökölvívásra tudtam gondolni, ez azonban megváltozott. Öt dolog van, amivel a jövőben foglalkozni szeretnék. Először: fiatal, feltörekvő bokszolókat akarok menedzselni.
Úgy tűnik, Julio César González (balra) pofonjai sem tudták Dariusz Michalczewskit eltántorítani az ökölvívástól
Úgy tűnik, Julio César González (balra) pofonjai sem tudták Dariusz Michalczewskit eltántorítani az ökölvívástól
Úgy tűnik, Julio César González (balra) pofonjai sem tudták Dariusz Michalczewskit eltántorítani az ökölvívástól
Úgy tűnik, Julio César González (balra) pofonjai sem tudták Dariusz Michalczewskit eltántorítani az ökölvívástól
Úgy tűnik, Julio César González (balra) pofonjai sem tudták Dariusz Michalczewskit eltántorítani az ökölvívástól
Úgy tűnik, Julio César González (balra) pofonjai sem tudták Dariusz Michalczewskit eltántorítani az ökölvívástól
Másodszor: még intenzívebben támogatni szeretném a jótékonysági alapítványomat. Aztán jövőre indul a saját show-műsorom a lengyel televízióban, és jövőre bemutatjuk az új könyvemet is. De van még egy feladatom, amit kiemelten kezelek. Még egyszer világbajnok akarok lenni, olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet.”
Dariusz Michalczewski a fenti mondatokkal jelentette be, hogy a Julio César Gonzáleztől október 18-án elszenvedett pontozásos veresége dacára folytatja a pályafutását. Az előzmények ismeretében talán borítékolható volt ez a lépés, hiszen a WBO (Bokszvilágszervezet) hajdani félnehézsúlyú világbajnoka a kudarca óta egyszer sem beszélt a visszavonulásról. Ettől még nyugodtan búcsút inthetett volna a ringnek, azonban olyan új és régi perspektívák állnak előtte, amelyek miatt – legalábbis szerinte – vétek lenne abbahagyni az ökölvívást.
A lengyel bunyós nevével továbbra is bármilyen csarnokot meg lehet tölteni Németországban, a ZDF ellenféltől függetlenül áldását adná a Tigris fellépéseire, ezek mind olyan tények, amelyek anyagi szempontból sem érdektelenek klubja, az Universum Box-Promotion számára. Ráadásul nem is "senkik” ellen kell bokszolnia Michalczewskinek!
Első lehetőségként nyithat a WBA (Bokszvilágszövetség) felé, amely a legfrissebb világranglistáján az első helyre tette. Ô Silvio Branco első számú kihívója, igaz, előfordulhat, hogy a vb-címmeccsre néhány hónapot még várnia kell, mert az olasz menedzsmentje a francia Fabrice Tiozzóval is tárgyal.
A második variáció, hogy a vele szemben mindig lojális WBO égisze alatt bokszol, szintén azonnal a világbajnoki övért. Csak éppen cirkálósúlyban (ez a súlycsoport sem ismeretlen a számára, hajdan Nestor Giovannini legyőzésével volt ő világbajnok ebben a kategóriában is)! Itt a brit Johnny Nelson a király, szombaton Bayreuth-ban éppen Michachalczewski klubtársát, Alexander Petkovicot győzte le pontozással.
S ugye ott van még a Tigris által verbálisan évek óta üldözött Roy Jones Junior is, ellene bármikor hajlandó lenne kiállni. "Korábban elsősorban a pénz érdekelt, ma azonban ez már nem játszik szerepet. Most már a szurkolók miatt és a saját örömömre bokszolok. González ellen nem voltam jó, de nem kell mindig jól kinéznem és jól bokszolnom ahhoz, hogy nyerjek. Szoros meccs volt, a pontozók nem adták meg nekem a világbajnoknak járó bónuszt. De ha Roy Jones megverte Tarvert, akkor én kétszeresen is legyőztem Gonzálezt!” – kezdte meg máris (vagy folytatta?) a lélektani hadviselést az amerikai ellen Michalczewski.
"Dariusz nem kérdezősködik az ellenfelek után. Azzal bokszol, akire voksolunk. Azonnal világbajnoki címmérkőzést akarunk összehozni neki, de természetesen figyelembe kell vennünk a szervezetek szabályait. De Dariusznak nem szabad hosszú szünetet tartania” – fogalmazott Klaus-Peter Kohl, az Universum első embere.
Amint látható, a lehetőségek tárházából éppen Michalczewski korábbi vadászterülete, a WBO félnehézsúlyú mezőnye maradt ki, nem véletlenül. "A szabályzat nem engedélyezi az azonnali visszavágót González ellen” – mondta a Sport1.de internetes portálon Klaus-Peter Kohl. "A profibokszban minden lehetséges, bármi előfordulhat, ahogyan ezt többször is tapasztalhattuk – reagált minderre Kovács István WBO-supervisor. – Bízom benne, hogy Dariusz jól döntött, még akkor is, ha én mást szerettem volna. Ez a saját véleményem, az pedig az övé, és azt tiszteletben kell tartani, mert mindenkinek a saját véleménye a legfontosabb. Remélem, a ringben azt a Dariuszt láthatjuk viszont, akit a González elleni mérkőzés előtt csodálhattunk.”
Michalczewski bejelentése sokkal inkább befolyásolhatja klubtársa, Erdei Zsolt sorsát. Mint ismert, egy hete tartja magát a hír, hogy Madár lehet az, aki megpróbálhatja visszaszerezni a mexikóitól az Universumnak a világbajnoki övet, méghozzá január 17-én, a Budapest Sportarénában. "Fogalmam sincs, mi lesz. Dariusz az én súlycsoportomban van, de ha ő a WBA-nál nyomul, én pedig a WBO-nál, akkor nem keresztezzük egymás útját – válaszolta lapunknak Madár. – Annak örülök a legjobban, aminek ő. Ha folytatni kívánja, megértem, de ha a befejezés mellett döntött volna, azt is megértettem volna. Mindkét kimenetelben volt valami. Nagyon akar, nagyon szereti a bokszot, ugyanakkor öregedett, és talán már nem megy úgy neki a bunyó, mint néhány éve.”
Dámosy Zsolt, az esetleges budapesti gála szervezéséért felelős menedzser is kíváncsian várta a döntést. "Amikor a múlt héten megkaptam a meghívót Darek sajtótájékoztatójára, illetve olvastam, hogy Ulrich mégis bokszol Bayreuth-ban, azonnal felhívtam Peter Hanrathsot, az Universum gazdasági igazgatóját, és megkérdeztem tőle, a két ügynek van-e köze a budapesti gálához, illetve Erdei meccséhez – mesélte a menedzser. – Peter őszintén, az eddigi barátságunkra való tekintettel is azt válaszolta, nincsen. Most már csak egy-két nap, és megkapjuk a végső választ.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik